ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ‏


Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το σχέδιο «Αθηνά».

«Σειρά δράσεων από κοινού» προτείνει ο κ. Ι. Μπουντρούκας

 

Με τον Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.  Κ. Μασσέλο συναντήθηκαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου στα γραφεία της Πρυτανείας, ο Πρόεδρος κ. Ι Μπουντρούκας και ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ν. Τότσης, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από το σχέδιο «Αθηνά».

 

Ο σχεδιασμός της «Αθηνάς», όπως είπε ο κ. Κ. Μασσέλος έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές).

Πιο συγκεκριμένα, στην τελική πρόταση για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οι αλλαγές επέρχονται στα τμήματα της Τρίπολης, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν να επιλέξουν μία σχολή, τη Σχολή Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής και δύο τμήματα. Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας  τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Στην πρώτη σχολή πρόκειται να εισαχθούν 100 φοιτητές και στη δεύτερη 250.

 Οι κ.κ. Μπουντρούκας και Τότσης συμφώνησαν ότι το πλήγμα που δέχονται τα τμήματα της Τρίπολης είναι πλήγμα που δέχεται η ίδια η πόλη ως εκπαιδευτικό επίκεντρο της Αρκαδίας, με παράλληλες επιπτώσεις σε κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο και για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» και να μεταφερθεί στο Υπουργείο το καθολικό αίτημα για αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης.

 

Στη συνέχεια ο Αντιπρύτανης τους ενημέρωσε για τα προβλήματα στελέχωσης του Πανεπιστημίου, έλλειψη Διοικητικού και Επιστημονικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την λειτουργία του Πανεπιστημίου. Σημαντικό ρόλο παίζει ότι είναι «διακτυνισμένο» σε πέντε διαφορετικές πόλεις κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα διαχείρισης προσωπικού και όχι μόνο.

 

Για άμεση και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Πανεπιστημίου έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέροντας σειρά δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα όπως:

 

·        Απορρόφηση τελειόφοιτων, για να κάνουν την πρακτική τους, στο Επιμελητήριο και σε επιχειρήσεις μέλη του.

·        Οικονομικές μελέτες -  έρευνες πάνω σε Αρκαδικές Επιχειρήσεις. Οι φοιτητές θα κάνουν την διπλωματική τους βασισμένοι στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα έχουν στα χέρια τους μια τεκμηριωμένη οικονομική μελέτη για το μέλλον της επιχείρησής τους.

·        Κοινή συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

Φοιτητικός Οδηγός

Τέλος ο κ. Μπουντρούκας πρότεινε την δημιουργία ενός φοιτητικού οδηγού της Αρκαδίας με εκπτώσεις και ειδικές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν επιχειρήσεις της Αρκαδίας στους φοιτητές των τμημάτων της Τρίπολης.

 

Ο οδηγός θα είναι αναρτημένος στις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου ενώ με την ένδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, στους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, οι φοιτητές θα επωφελούνται της έκπτωσης.

 

Ο κ. Μασσέλος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη και τις προτάσεις του, τον Πρόεδρο και δεσμεύτηκε για στενότερη και διαρκή συνεργασία.

 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη