Τάσο;;; Τι ξέρεις;;; Τι θα γίνει τελικά με τα σκουπίδια;;;;;

Είναι τα ερωτήματα που μου βάζει καθημερινά ο κόσμος, όταν κυκλοφορώ στη πόλη για δουλειές.
Τι στις Τράπεζες! Τι στο Σούπερ Μάρκετ! Τι στη καφετέρια! Τι στα γραφεία της ΔΕΗ! Τι στο δρόμο! Παντού και πάντοτε, γίνομαι δέκτης παραπόνων, αλλά και διαμαρτυριών!
- Έχουν φτάσει τα σκουπίδια στο πρώτο όροφο της πολυκατοικίας! Μου λέει ο ένας.
- Περπατάμε ανάμεσα στα σκουπίδια! Μου λέει ο άλλος.
- Βρωμάει ο τόπος, δεν μπορούμε νʼ ανοίξουμε το παράθυρο! Μου λένε οι πιο πολλοί.
- Θα αρρωστήσουμε, θα μας πιάσει κανένα χτικιό! Μου λένε όλοι.
Είναι αλήθεια, ότι όλα όσα ακούω, στέκουν και παρά στέκουν.
Τι ακριβώς γίνεται τώρα και τι πρόκειται να συμβεί αύριο, σχετικά με τα σκουπίδια, έχω να απαντήσω στους συμπολίτες μου, τα παρακάτω:
1ο Στη πόλη μας έχουν συσσωρευτεί 1200 τόνοι σκουπιδιών και άλλοι 5000 τόνοι είναι συγκεντρωμένοι στην Αγία Τριάδα, μετά το Δημοτικό κοιμητήριο. Σύνολο 6200 τόνοι οι οποίοι πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε.
2ο Με βάση τη συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα, θα πρέπει να φεύγουν για Αθήνα, στο ΧΥΤΑ της Φυλής, μέχρι 65 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα. Η πόλη μας μόνο,παράγει 40 τόνους την ημέρα κατά μέσο όρο. Έτσι ο ρυθμός απομάκρυνσης των σκουπιδιών θα είναι 25 τόνοι την ημέρα. Δηλαδή η διαφορά των 65-40=25 τόνοι.
3ο Άρα με βάση την ωφέλιμη διαφορά των 25τόνων την ημέρα, θέλουμε 48 μέρες για να αδειάσει η πόλη 1200: 25= 48 μέρες ακριβώς και αν όλα πάνε καλά. Επίσης θέλουμε5000: 25= 200 μέρες για να αδειάσει και η Αγία Τριάδα! Όπως καταλαβαίνουμε,χρειαζόμαστε συνολικά 248 ημέρες, προκειμένου να αδειάσει η πόλη και η Αγία Τριάδα.
4ο Αν αρχίσει η μεταφορά για Αθήνα σε 10μέρες, ώσπου να ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός ανάθεσης της μεταφοράς σε εργολάβο, όπως έχει δηλώσει ο κος Δήμαρχος, θέλουμε 10+48= 58 μέρες από σήμερα,τότε εύκολα συμπεραίνουμε, ότι θα έρθει το καλοκαίρι και ακόμη η πόλη δεν θα έχει απαλλαχτεί από το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Μπροστάσʼ αυτή τη κατάσταση η Δημοτική Κίνηση Δήμου Τρίπολης ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, υποστηρίζει ότι άμεσα πρέπει να αρχίσει, ο Δήμαρχος μια σταυροφορία υπέρ της ανακύκλωσης ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο υπόλοιπο σκουπιδιών την ημέρα, έτσι ώστε να χρειαστούν λιγότερες μέρες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών μέσα από τη πόλη.
Γιατί τώρα όπως έχουν τα πράγματα, μπροστά τα συνεργεία του Δήμου θα μαζεύουν σκουπίδια και πίσω θα ξαναγεμίζουν οι χώροι, από εκείνα που παράγονται καθημερινά.
Η ανακύκλωση, ευτυχώς για τη πόλη μας μπορεί να αρχίσει άμεσα, μιας και υπάρχει Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Βιομηχανική περιοχή μας για το ανόργανο κομμάτι των σκουπιδιών, ώσπου να φτιάξει ο Δήμος το δικό του ΚΔΑΥ και τα οργανικά μπορούν να μετατρέπονται σε οργανικό έδαφος (λίπασμα) με τη μέθοδο της υπαίθριας ανάδευσης μέσα σε 6 εβδομάδες.
Εμείς υποστηρίζουμε ότι:
1ο Ύστερααπό τα όσα τραβήξαμε και συνεχίζουμε να τραβάμε σαν Δήμος, παρʼ όλα αυτά βλέπουμε, ότι η Δημοτική μας αρχή, συνεχίζει να αδιαφορεί και να μην κάνει απολύτως τίποτα, για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που πάνε για πέταμα!
2ο Αυτό και μόνο,μας δημιουργεί τη πεποίθηση πλέον, ότι τα παραγόμενα σκουπίδια τα θέλουν να τα δεματοποιήσουν, να τα συγκεντρώσουν σε κάποιο χώρο κατά χιλιάδες δέματα, όπως έγινε στο Κρανίδι και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε κάποιον επιχειρηματία που θα τα καίει, για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας!
3ο Το ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο, είναι πολύ έντονο, από ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες και μάλιστα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Περιφέρειας ήδη επτά(7) μεγάλοι όμιλοι!
4ο Σε μια τέτοια κατάληξη, εμείς σαν Δημότες, θα υποβληθούμε σε ακριβότερα Δημοτικά τέλη και συνάμα θα αναπνέουμε διοξίνες και φουράνες, που θα αποβάλλονται στην ατμόσφαιρα από την καύση των σκουπιδιών, τα οποία ως γνωστό, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας!
5ο Αν ο Δήμος μας, ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανακύκλωση των σκουπιδιών, πιστεύουμε ότι θα βρει στο πλάϊ του σύσσωμη τη κοινωνία μας, όπως έγινε τότε, στην αρχή της θητείας του, που δυστυχώς στη συνέχεια την εγκατέλειψε χωρίς να μας δώσει ούτε μία πιστική εξήγηση.
Εμείς σαν ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχουμε δηλώσει επανειλημμένως, ότι σε ένα τέτοιο, νέο και δυναμικό ξεκίνημα υπέρ της ανακύκλωσης, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της, γιατί πιστεύουμε με βάση τη διεθνή εμπειρία ότι:
- Είναι η πιο συμβατή με την υγεία μας, με το περιβάλλον και με τη σωτηρία του πλανήτη μας μέθοδος!
- Φέρνει κέρδη στα ταμεία του Δήμου μας!
- Δημιουργείθέσεις εργασίας για τους δημότες!
- Είναι η πιο φθηνή ως προς τα δημοτικά τέλη μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων μας!
Τρίπολη 29-3-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη