ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ την Πέμπτη 28 Μαρτίου  αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στις τελευταίες εξελίξεις  που αφορούν την προσωρινή διαχείριση . Συγκεκριμένα δήλωσε:

 

« Ελήφθη  απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 19-3-2013 , υποβλήθηκε προς έγκριση μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο με εξουσιοδότησε να υπογράψω την προγραμματική σύμβαση . Η απόφαση καθαρογράφεται και θα αποσταλεί στην Αθήνα .

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί πρόχειρος διαγωνισμός και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή της Φυλής.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει δικαίωμα να μεταφέρει 65 τόνους καθημερινά στη χωματερή της Φυλής και 35 τόνους τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο υπάρχει το περιθώριο , λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας , τις πρώτες μέρες , να μπορεί ο Δήμος να υπερβεί το όριο των τόνων που επιτρέπεται να μεταφέρει .

Επίσης εξετάζουμε και το ενδεχόμενο μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί σε γειτονιές της πόλης μας , όταν φορτωθούν , να φύγουν απευθείας για την Αθήνα και την χωματερή της Φυλής ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο.

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης μας υπολογίζεται πως υπάρχουν 1200 τόνοι απορριμμάτων ενώ καθημερινά προστίθεται και άλλη ποσότητα . Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και για το λόγο αυτό όταν ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Αθήνα η αποκομιδή θα γίνεται με εντατικούς ρυθμούς .

Μετά από τις επίμονες προσπάθειες μας το  πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη λύθηκε τόσο τυπικά όσο και διαδικαστικά.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Ερμιονίδας είναι οι μόνοι δήμοι που έχουν τη δυνατότητα , για ένα εξάμηνο , να κάνουν νόμιμη μεταφορά απορριμμάτων εκτός περιφέρειας .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη