ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ








Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στην κοινή συνεδρίαση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη μεταξύ άλλων επεσήμανε :




« Να απευθύνω την οριστική και τελική προειδοποίηση ότι ο Δήμος της Τρίπολης με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν υπάρξει προσωπικό κόστος για μένα, θα καθαρίσει από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν από την ανικανότητα κάποιων που εδώ και πολλά χρόνια δεν προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να δρομολογήσουν λύσεις για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων .  

Κοινή συνεδρίαση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης .

Τη Σύσκεψη συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας και είχαν κληθεί να μετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ ο οποίος εκπροσωπεί τους Δήμους της Πελοποννήσου, καθώς και της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΥΠΕΚΑ


Η συνεδρίαση διεξάχθηκε σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο ΥΠΕΚΑ, σε σύσκεψη στις 11 Μαρτίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη δήλωση του , μετά το τέλος της συνεδρίασης , ανέφερε: 

«Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση κυρίως σε τεχνικά θέματα . Νομίζω ότι μας πήρε πάρα πολύ καιρό να μπορέσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κυρίως με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργών.

Ως Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση έχουμε προσπαθήσει από την ανάληψη των καθηκόντων μας να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού . Δυστυχώς αυτός ο Περιφερειακός Σχεδιασμός δεν εφαρμόστηκε εδώ και πάρα πολύ χρόνο και όχι με δική μας ευθύνη. Και ο τρόπος που εφαρμόστηκαν τα χρονοδιαγράμματα δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.

Όσον αφορά τα συγκεκριμένα προβλήματα της Τρίπολης και της Ερμιονίδας , πετύχαμε με πολλή προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω και όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε μια προσωρινή ανάσα έστω 6 μηνών.

Δυστυχώς χθες Πέμπτη 28 Μαρτίου δημιούργησαν κάποιοι προβλήματα γιατί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανυπαρξία όντως σταθμού μεταφόρτωσης.

Θέλω να προειδοποιήσω από αυτή τη θέση ότι αφενός επιθυμώ να είμαι ο τελευταίος που θα απευθυνθεί στις δικαστικές αρχές για την ανικανότητα, δεν μιλάω για την τωρινή διοίκηση, αλλά για προγενέστερες διοικήσεις, να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους . Αλλά δυστυχώς μάλλον θα χρειαστεί να το κάνω.

Να απευθύνω την οριστική και τελική προειδοποίηση ότι ο Δήμος της Τρίπολης με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν υπάρξει προσωπικό κόστος για μένα, θα καθαρίσει από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν από την ανικανότητα κάποιων που εδώ και πολλά χρόνια δεν προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να δρομολογήσουν λύσεις για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη