Στην Τρίπολη ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη Την Κυριακή οι αγώνες στο ΔΑΚ Τρίπολης


Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός πρόκειται να διεξαχθεί στην Τρίπολη  την Κυριακή 31 Μαρτίου, αφού ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π), θα διοργανώσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Ελληνορωμαϊκής κι Ελευθέρας Πάλης Εφήβων και Νεανίδων.

 

Περισσότεροι από 200 αθλητές-τριες θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  που θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης και αποτελεί τη συνέχεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, Διεθνούς κι Πανελλήνιας εμβέλειας που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια ο  Δήμος Τρίπολης, ενισχύοντας παράλληλα τον Αθλητικό τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.

 

Το άθλημα της πάλης έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, αφού από τότε μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες.

 

Ο Δήμος Τρίπολης πιστεύει εξάλλου στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ως βασικά αναπτυξιακά εργαλεία και στηρίζει κάθε προσπάθεια που διατηρεί ακέραια και υψηλά τα ιδανικά τους.

 

Με την ανάληψη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό, ενισχύοντας παράλληλα την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η ενασχόληση με τον αθλητισμό να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας.

 

Μεταξύ των διοργανώσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος Τρίπολης, σίγουρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης έχει ιδιαίτερη θέση, καθώς διεξάγεται σε μία εποχή που το άθλημα της πάλης δέχεται επίθεση να βγει εκτός Ολυμπιακών αγώνων, ενώ παράλληλα μέσα από αυτή έχουν αναδειχθεί μεγάλοι παλαιστές όπως ο Στέλιος Μυγιάκης, ο Χρήστος Χολίδης, ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Κώστας Θάνος.

 

Δεν συμπεριλάβαμε σε αυτή τη λίστα εσκεμμένα, τον μεγάλο Αρκά αργυρό Ολυμπιονίκη του 1984, Δημήτρη Θανόπουλο που στις 3 Αυγούστου 1984 έφτασε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο Πανελλήνιο.

Ο Δήμος Τρίπολης λοιπόν θα τιμήσει την Κυριακή τον Δημήτρη Θανόπουλο, αλλά και τρεις ακόμα μεγάλους αθλητές της πάλης που κατάγονται από την Αρκαδία.

 

Την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη, που κατέλαβε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004,

Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στον Καναδά το 2012 και τέλος

Τον Αλέξη Κολιτσόπουλο, για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων το 1994.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων την Κυριακή ξεκινάει στις 10 π.μ. με τους προκριματικούς και το ρεπεσάζ, ενώ στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Από τις 6 μ.μ. έως και τις 8.30 μ.μ. θα γίνουν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες.

 

Τέλος, για την Παρασκευή το πρωί έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή της Ακαδημίας (δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο), ενώ στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μαίναλον»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη