ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ? ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Στην σελίδα του facebook Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου (απο την σελιδα φιλων του χιονοδρομικου )διάβασα το εξής:
Mεγάλη απογοήτευση σήμερα για όσους επισκέφτηκαν το Μαίναλο.
Οι πίστες ήταν απάτητες όλες και λόγω του φρέσκου χιονιού που έπεσε αλλά και λόγω πιθανόν κάποιας βλάβης του ρατράκ. Τουλάχιστον τώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγινε δολιοφθορά!!!! Παρόλα αυτά το εισιτήριο κανονικά στην απαράδεκτη τιμή των 15 ευρώ και καμία ενημέρωση στα εκδοτήρια ότι οι πίστες είναι μόνο για όσους θέλουν απάτητο.

Βρισκόμαστε προς το τέλος μιας χρονιάς που πραγματικά άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις σχετικά με την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Και από άποψη λειτουργίας και από άποψη αρνητικών εξελίξεων και από άποψη απίθανων αποκαλύψεων για τρομερά λάθη και παραλείψεις και ενδεχομένως ακόμα και για αξιόποινες πράξεις.

Και εκτός από αυτά είχαμε και τα γεγονότα με τις κατασχέσεις εξοπλισμού.

Από την αρχή πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα. Αιφνιδιάστηκαν...

Όλο το βάρος έπεσε σε έναν άνθρωπο, τον Γιώργο ο οποίος συμμετέχει και ενεργά στην σελίδα μας εδώ. Μαζί με τον Γιώργο αμέσως στοχοποιηθήκαμε και όλοι οι υπόλοιποι που κάναμε παρέα μαζί του. Ο απόλυτος ρατσισμός !!

Το παρασκήνιο είναι μεγάλο. Στο στόχαστρο μπήκε ακόμα και η σελίδα μας εδώ.

Εμείς συνεχίσαμε να λέμε τα πράγματα όπως πάντα , όπως έχουν και να παρουσιάζουμε και τα θετικά αλλά να μην καλύπτουμε και τα αρνητικά. όμως για όλα όσα συνέβαιναν την ευθύνη πάντα την είχαμε 3- 4 άνθρωποι οι οποίοι θέλαμε να κλείσει το χιονοδρομικό .

Στοχοποιηθήκαμε γιατί τολμήσαμε από πέρυσι να αποκαλύψουμε τι γινόταν. Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει όλους τους αρμόδιους Δήμο, ΕΟΣ και πολλούς φίλους του βουνού για το τι γινόταν. Με τις κάρτες που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα. Για τα έσοδα που έχανε ο Σύλλογος. Για τα στραβά που βλέπαμε και έπρεπε να διορθωθούν.

Όλοι μας αγνοούσαν επιδεικτικά και μας δήλωναν να μην ανησυχούμε .. ότι δεν τρέχει τίποτα. Βλέπαμε τι θα επακολουθήσει αλλά δεν μας έδινε σημασία κανείς. Την ίδια στιγμή στηρίζαμε και βοηθούσαμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα με όλες μας τις δυνάμεις και ένα παράδειγμα μόνο αποτελεί και η δημιουργία αυτής της σελίδας.

Τότε είμαστε καλοί, είμαστε αγαπημένοι.

Και φτάσαμε φέτος σε όσα αναφέρω παραπάνω , ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Και οι διαδικασίες συνεχίζονται αλλά πλέον έχουν εμφανιστεί και άλλοι που φωνάζουν , έχουν εμφανιστεί και άλλοι που ζητάνε να κατασχέσουν , είναι πλέον πάρα πολλοί που ζητάνε να γίνει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων.

Τελικά πόσοι είναι οι κατασχέτες? Πόσα είναι τα δικαστήρια που έχουν βγάλει τέτοιες αποφάσεις? Είναι το ίδιο δικαστήριο η διαφορετικά?

Γιατί όλοι αυτοί έχουν κερδίσει ( έστω προσωρινά ) κάποιες αποφάσεις και ο ΕΟΣ δεν έχει κάνει τίποτα για να διαφυλάξει τα περιουσιακά στοιχεία που θα έπρεπε να είναι στο βουνό?

Και γιατί στην τελική σχεδόν όλοι του Δ.Σ. του ΕΟΣ καταφέρονται μόνο εναντίον ενός κατασχέτη και δεν αναφέρουν κουβέντα για τις άλλες υποθέσεις? Άραγε θα βγάλει δελτίο τύπου πάλι ο ΕΟΣ να μας πει ποιος ζητάει αναβολές , ποιος έχει επιτρέψει με τις παραλείψεις του να υπάρχουν 3 διαφορετικοί που έχουν κατασχέσεις σχεδόν του μισού χιονοδρομικού κέντρου, να μας πει αν εξακολουθεί να θεωρεί παράνομες και καταχρηστικές τις 3 αποφάσεις δικαστηρίων η απλά ήταν κάποιες δηλώσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου?

Έχουμε επιλέξει από την αρχή να μιλάμε στο προσκήνιο , επώνυμα και να λέμε όλα όσα γνωρίζουμε . Ο ΕΟΣ από την άλλη εξακολουθεί να κρύβεται να μην απαντάει σε τίποτα και να περιμένει να βρεθεί κάποιος να τους καλύψει. Αλλά εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί τίποτα. Από αύριο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες , καταιγιστικές και πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους.

Δεν είναι παράξενο ότι όσο περνάνε οι μέρες τα ερωτήματα αντί να απαντιώνται γίνονται περισσότερα και μένουν αναπάντητα.

Τελικά γιατί ο Δήμος Τρίπολης δεν φέρνει τον απολογισμό να τον συζητήσει?

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι μπορεί για όλα αυτά τα κακά και ανάποδα να φταίει ένας Γιώργος, ένας Πάνος , ένας Δημήτρης και μερικοί άλλοι , αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το βουνό που είναι? τι έκαναν για να μην φτάσουμε εδώ? Με ποιο τρόπο διασφάλισαν τα συμφέροντα τους? Πως γίνεται να μην γνώριζαν τίποτα για όλα αυτά? Ειδικά την στιγμή που το 2010 είχε γίνει από ότι μαθαίνουμε σήμερα μια κατάσχεση από την Μαρφίν? Και η Μαρφίν εμφανίστηκε προχθές στο δικαστήριο και διεκδικεί και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα πάρει τελικά τον Αρκτούρο!!! Που ήταν προχθές ο λαλίστατος και απόλυτος πρόεδρος του ΕΟΣ? Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο να πει την γνώμη του για τις εγκληματικές ενέργειες της δικαιοσύνης??

Αυτοί που πλήρωναν δημόσιο χρήμα γνωρίζουν που πήγαινε? Δεν τους νοιάζει να μάθουν? Αυτοί που το διαχειρίζονταν το έκαναν με γνώμονα την ανάπτυξη του βουνού η απλά κάλυπταν όλα τα έξοδα του ιδιώτη για να λειτουργήσει όπως όπως το κέντρο την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις απέτυχαν να ελέγξουν τον ιδιώτη ο οποίος τους δούλεψε και τους απέκρυψε χιλιάδες ευρώ? Επαναλαμβάνω αυτά τα παραδέχονται πλέον όλοι στον ΕΟΣ.

Και αν αθροίσουμε τα λεφτά που λείπουν από το 15% των καρτών και τα λεφτά που έδωσε ο δήμος, έχουμε ένα ποσό το οποίο περνάει ακόμα και τα 100.000 ευρώ.

Είναι πολλά τα λεφτά κύριοι. Αν αυτά τα χρήματα είχατε φροντίσει να γίνουν πραγματικές επενδύσεις στο βουνό θα είχαμε άλλη εικόνα.

Θα είχαμε σωστά πάρκιν και όχι χωράφια.

Θα είχαμε ένα καλό δρόμο , πιο φαρδύ που δεν θα υπήρχε φρακάρισμα και μεγάλη ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Θα είχαμε πιο καλοσυντηρημένα μηχανήματα και εξοπλισμό και δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει ακόμα και για σαμποτάζ ο πρόεδρος του ΕΟΣ κάποιους εργαζόμενους.

Θα είχαμε καθαρίσει τις πίστες από τις πέτρες και θα μπορούσαμε με 20 πόντους χιόνι να πατάμε και να κερδίζουμε πολλές μέρες επιπλέον λειτουργίας.

Θα είχαμε πιο καθαρό και πιο σωστό σαλέ.

Θα μπορούσε ο Σύλλογος να καλύπτει κάποια έξοδα από τους μικρούς αθλητές και να διοργανώνει και κάποιοες εκδρομές σε άλλα μέρη.

Θα είχαμε λιγότερα χρέη του Συλλόγου που χρωστάει σε όλη την Τρίπολη.

Και φυσικά θα είχαμε πάρει λιγότερο χρήμα από τους δημότες.

Αλλά τελικά αυτοί που έχουν την ευθύνη ήθελαν άλλα.

Ήθελαν το βουνό για πάρτη τους για να κάνουν προπονήσεις μέλη του Συλλόγου και να πληρώνονται την στιγμή που αυτό απαγορεύεται.

Ήθελαν να ξεχωρίζουν αφού αρκετοί από αυτούς δεν πληρώνουν κάρτες και κάνουν σκι τζάμπα.

Ήθελαν και απαιτούσαν να συνεχίσει ο δήμος να δίνει δημόσιο χρήμα σε τσέπες ιδιωτών και εδώ και ένα μήνα τρέχουν να βρούν τιμολόγια για να καλύψουν τις τρύπες.

Δεν με νοιάζει προσωπικά και δεν με ακουμπάνε ότι και να λένε.

Αν κάποιοι έχουν προσωπικά συμφέροντα σύντομα θα φανεί και όλοι θα κριθούν. Αν κάποιοι έχουν επωφεληθεί και έχουν καταχραστεί την δύναμη τους και την θέση που τους έδωσαν οι πολίτες και αυτό θα φανεί σύντομα.

Ακόμα πιο σύντομα θα φανεί και θα φαίνεται συνέχεια ποιοί πραγματικά ενδιαφέρονται αφιλοκερδώς και νοιάζονται να λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια το χιονοδρομικό.

Υποδεχόμαστε χιλιάδες κόσμου και έχουμε όλοι ευθύνη να διαφυλάξουμε και την ιστορία , και την φήμη του βουνού.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις πράξεις μας.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιος τελικά είχε δίκιο και ποιος άδικο.

Έτσι και αλλιώς όλοι μας κρινόμαστε συνέχεια πό τα λόγια και τις πράξεις μας......

Απαντήσεις όμως ακόμα και τώρα δεν έχουμε πάρει σε τίποτα !!!

Εσείς όλοι που διαβάζετε όλα αυτά , συνεχίστε να στηρίζετε και να αγαπάτε το βουνό. Πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού γιατί οι καιροί είναι πραγματικά πολλοί δύσκολοι.!!!

Θα επανέλθουμε με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και τις νέες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

πηγη: απο την σελιδα facebook ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ (απο την σελιδα φιλων του χιονοδρομικου )

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη