Πέτρος Τατούλης σε ΜΜΕ της Ρωσίας: «Στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου η στοχευμένη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος καθʼ όλη τη διάρκεια του χρόνου»


«Η στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου εστιάζεται στην ανάπτυξη του στοχευμένου τουριστικού προϊόντος και η παροχή υψηλού επιπέδου και ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες της. Το brand name Πελοπόννησος, που με συνέπεια οικοδομούμε, συνδέεται άρρηκτα με το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας που έχουμε ήδη συστήσει για τη διασφάλιση της ποιότητας και των προϊόντων μας και των υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού. Στόχος μας επίσης είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν στην Πελοπόννησο, με στρατηγικό σύμμαχό μας τις ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την ποικιλία των δραστηριοτήτων που μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ρωσίας, σε τουριστικούς πράκτορες και σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Μόσχας MITT 2013.  

Ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος σε μια αγορά που κατά κοινή παραδοχή προβλέπεται να είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2012 αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ασφαλή και εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, με υποδομές που ικανοποιούν κάθε επισκέπτη. Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία της Πελοποννήσου και τα σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί να θαυμάσει κανείς επισκεπτόμενος τα μέρη της όπως η Αρχαία Κόρινθος, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η αρχαία Σπάρτη, η Ολυμπία, η Αρχαία Μεσσήνη, το θέατρο της Μεγαλόπολης κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην Πελοπόννησο και την ευκαιρία που έχει ο επισκέπτης να δοκιμάσει τις παραδοσιακές γεύσεις και την γαστρονομία της στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες για βελτίωση των υποδομών με αποτέλεσμα να υπάρχουν γρήγοροι και ασφαλείς οδικοί άξονες. Παρουσίασε επίσης τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την παράλληλη χρήση του αεροδρόμιου της Τρίπολης ως πολιτικού αεροδρομίου χαμηλού κόστους. «Η κατασκευή μαρίνων και η δημιουργία καταδυτικών πάρκων αποτελεί σαφώς προτεραιότητα της περιφέρειας μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στη στοχευμένη προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά τον τουρισμό ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε την προσπάθεια για την ενίσχυση του μαθητικού – σχολικού τουρισμού με σύγχρονα προγράμματα προκειμένου τα νέα παιδιά να μαθαίνουν από την αρχή την ιστορία μας.

«Ο προσκύνηματικος τουρισμός της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερος λόγω των πολλών και εξαιρετικών μοναστηριών μας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού μέσω επαφών με μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία της Ευρώπης και ήδη λειτουργούν τρεις μονάδες που παρέχουν υψηλές υπηρεσίες. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Έχουμε παρέμβει στην κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να νομοθετήσει σχετικά με την αγορά παραθεριστικής κατοικίας. Ο χειμερινός τουρισμός αναπτύσσεται σημαντικά και λειτουργούν τρία χιονοδρομικά κέντρα».

Σε συνεργασία με τον οργανισμό τουρισμού της Ρωσίας και τα τουριστικά γραφεία θα ετοιμαστεί το επόμενο διάστημα μια περιήγηση γνωριμίας στην Πελοπόννησο προκειμένου δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες να γνωρίσουν την Περιφέρεια και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους στους Ρώσους πολίτες.

Μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, βελτιώθηκε η διαδικασία της έκδοσης βίζας αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερο απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να αυξηθούν οι επισκέπτες στην χώρα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο δίκτυο συνεργασίας που δημιουργείται με πολλές Περιφέρειες του κόσμου και ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ρωσικού οργανισμού τουρισμού  και του Costa Navarino για την ανάπτυξη του γκολφ στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Sanshon της Ρωσίας όπου έδωσε την ευκαιρία στου ακροατές του σταθμού να περιηγηθούν στην Πελοπόννησο και να γνωρίσουν την ιστορία της.


Συνέντευξη παραχώρησε ο Περιφερειάρχης και στο περιοδικό Σύγχρονο Ξενοδοχείο, όπου έγινε αναφορά για τις ξενοδοχειακές υποδομές της Πελοποννήσου τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις μικρές οικογενειακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να συνδυάσουν τη διαμονή με τη γαστρονομία και να αποδώσουν καλύτερα το συνδυασμένο χαρακτήρα της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός event στη Μόσχα με προϊόντα και συνταγές της Πελοποννήσου όπου οι Ρώσοι πολίτες θα γευτούν τις μοναδικές νοστιμιές της περιοχής. «Η ρωσική αγορά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επιδιώκουμε μέσω της συνεργασίας την περαιτέρω ανάπτυξη της στην Πελοπόννησο» δήλωσε στο κλείσιμο της συνέντευξης ο Περιφερειάρχης.

Στον εκδοτικό οίκο
Spn Publishing ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι ιδιαίτερα φιλικές, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή σε αυτές. «Ως επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού το 2004 προχώρησα την αγορά ενός οικοπέδου για την ανέγερση του νέου μουσείου Σπάρτης, ενός σημαντικού μουσείου με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον» δήλωσε ο κ. Τατούλης μετά από ερώτηση δημοσιογράφου και χαρακτήρισε την Αρχαία Σπάρτη «μεγάλη και σπουδαία πόλη». Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα των επισκεπτών της Πελοποννήσου να απολαύσουν Extreme sport στη διώρυγα του Ισθμού, αλλά και να προβούν σε αναρριχητικό τουρισμό, να πετάξουν με ανεμόπτερα ή να ακολουθήσουν τους δρόμους του Παυσανία.

Ο Περιφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη και στην
 ιστοσελίδα Greek.ru, όπου έκανε λόγο για σαφή βελτίωση της θέσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ρωσική αγορά, τονίζοντας ότι σε λίγα χρόνια οι Ρώσοι θα αποτελούν τον κύριο πυρήνα των τουριστών στην Πελοπόννησο. «Η Ρωσία αποτελεί μια δυναμική αγορά για την Πελοπόννησο και για το λόγο αυτό είμαστε ήδη σε συνεργασία με τον οργανισμό Τουρισμού της Ρωσίας και τον Υπουργό τουρισμού Μόσχας για κοινές πολιτιστικές δράσεις».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη