Παροικιακη παρέλαση της Ελληνικής Κενότητας του Μόντρεαλ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.:
Χθες Κυριακή έγινε η Παν Παροικιακη παρέλαση της Ελληνικής Κενότητας του Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η συμμετοχή από πλευράς οργανισμών αντιπροσωπειών και επισήμων ήταν πολύ μεγάλη. Αλλά και πάρα πολύ μεγάλη ήταν και συμμετοχή του κόσμου.!!! Θα πρέπει φίλοι μου να δείτε τις φωτογραφίες, κάνοντας κλικ Φώτο/Άλμπουμ/Παρέλαση για καταλάβετε τι εννοώ. Εμεί...ς βέβαια δεν είχαμε ευθυγραμμισμένα στρατεύματα για να παραταξουμε. Ούτε σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα. Τι να τα κάνουμε αυτά εμείς.???
Στη δική μας παρέλαση θα δείτε παιδάκια. Πολλά παιδάκια. Ντυμένα με τις εθνικές μας ενδυμασίες και με μια Ελληνική Σημαία στο χέρι,και με τους γονείς τους στο πλάι τους. Όλοι οι γονείς δεύτερης γενιάς Ελλήνων εδώ στο Μόντρεαλ. Η πρώτη γενιά ήμαστε εμείς οι παππούδες και οι Γιαγιάδες,και είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Και στις 1' το μεσημέρι άρχισαν παρελαύνουν, πρώτα η Μπάντα της φιλαρμονικής του Δήμου και ακολούθησαν το τμήμα προσκόπων της Ελληνικής Κοινότητας, οι Σύλλογοι, τα Ελληνικά Σχολεία, καθώς και μια διμοιρία του Καναδικού Στρατού και της έφιππης Καναδικής Αστυνομίας. Στην εξέδρα των επισήμων,εκτός από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόντρεαλ, και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, ήταν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων Καναδά και Κεμπέκ, του Δήμου του Μόντρεαλ καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καναδά και με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων της παροικίας μας.
Μετά την θεία λειτουργία οι αντιπροσωπείες των Συλλόγων με τα Λάβαρα τους κατευθυνθήκαμε πεζοί στο σημείο έναρξης της παρέλασης. Όπου εκεί, - σε μήκος ενός χιλιομέτρου του δρόμου - είχε ήδη συγκεντρωθεί πολύ μεγάλο πλίθος κόσμου.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:
Τα μελή του Συλλόγου μας επέστρεψαν στη Λέσχη οπού το Γυναικείο τμήμα βοηθούμενο και από τα μελή του Δ/Σ προσέφερε σε όλους τον πατροπαράδοτο Μπακαλιάρο. (Δείτε φωτογραφίες)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!
Και του χρόνου φίλοι μου να ήμαστε ΟΛΟΙ καλά.!!!!!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Για το Δ/Σ: Κώστας Καπετάνιος (Από Βαλτεσινικο Γορτυνίας.)




 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη