ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Το Περιβάλλον μας ενώνει! Περιφέρεια - Δήμοι - Εθελοντές πολίτες όλοι μαζί! Πελοπόννησος 14 Απριλίου 2013‏


Φέτος, για δεύτερη συνεχή φορά, φιλοξενούμε στη χώρα μας το Lets Do It, τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7.000.000 εθελοντών, που αφορά τον εθελοντικό συμβολικό καθαρισμό των συμμετεχόντων χωρών σε μια συγκεκριμένη μέρα.

 

Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

 

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’, τον Απρίλιο του  2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Lets Do It από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνια δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα Ομορφότερη και Καθαρότερη. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν.

 

Για το 2013 έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες στην Περιφέρεια μας. Προβλέπεται πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία δράσης “Let's Do It Greece 2013” για την Κυριακή 14 Απριλίου.


Kαλούμε τους Δήμους, όλα τα μέλη του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και κάθε πολίτη να λάβει μέρος στις τοπικές εκδηλώσεις των 26 Πελοποννησιακών Δήμων την ερχόμενη Κυριακή.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα την επιτυχή πραγματοποίησή μιας τέτοιας δράσης, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια με την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στην δράση.

 

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα μας να ξεχωρίσει διεθνώς ανάμεσα σε 96 χώρες αναδεικνύοντας το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα των Ελλήνων για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά τους.

 

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                            Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

                 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ                                       ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη