Ότι έγινε εκείνο το Σάββατο στις 6 Οκτωβρίου 2012 στο Πύργο Ηλείας, είναι πολύ πιθανό να γίνει και στη Τρίπολη!

Βίοι παράλληλοι! Έτσι θα μπορούσε να αποκαλέσει κάποιος τη τύχη του Πύργου με της Τρίπολης.
- Και εκεί προτάθηκε πριν από χρόνια η λύση του δεματοποιητή για τα σκουπίδια!
- Και εκεί δόθηκαν πολλές και εύκολες υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών!
- Η διαφορά με τη Τρίπολη είναι, ότι εκεί οι άνθρωποι δεν είχαν προηγούμενες εμπειρίες όπως έχουμε εμείς τώρα, από τα παθήματα εκείνων π.χ στο Κρανίδι, στη Πύλο και του Πύργου και έτσι οι άνθρωποι τσίμπησαν πολύ εύκολα!
- Σταμάτησαν την χρησιμοποίηση της χωματερής που είχαν έως τότε και έβαλαν τον δεματοποιητή μπροστά, όπως προέβλεπε το σχέδιο δράσης.
- Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας του, ο δεματοποιητής, το μόνο που κατάφερε ήταν να συγκεντρώσει στους γύρω από αυτόν χώρους, χιλιάδες μπάλες-δέματα σκουπιδιών, τα οποία με τον καιρό άνοιξαν και σκόρπισαν προς κάθε κατεύθυνση, το σκουπίδι της αρκούδας! Όπως λέμε στην καθημερινότητα.
- Αφού η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο,ύστερα από δικαστική απόφαση, σταμάτησε η λειτουργία του, με το σκεπτικό ότι δημιούργησε επικίνδυνες συνθήκες για το περιβάλλον και για τη Δημόσια Υγεία!
- Τότε άρχισαν και εκεί, οι περιπέτειες σαν και τις δικές μας!
- Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών παρέμειναν για μήνες απλωμένοι μέσα στη πόλη του Πύργου δημιουργώντας σκηνές και εικόνες «απαράμιλλου κάλλους», σαν κιʼ αυτές που ζούμε τους τελευταίους μήνες, εδώ στη Τρίπολη!
- Επειδή εκεί, η τραγική κατάσταση δημιουργήθηκε προς το τέλος του καλοκαιριού, με υψηλές θερμοκρασίες και επειδή η περιοχή του Πύργου έχει τουρισμό λόγω Κατακώλου και Αρχαίας Ολυμπίας, δεν μπορούσε να παρατείνεται για πολύ όπως συμβαίνει εδώ στη Τρίπολη, που την ίδια κατάσταση ευτυχώς τη ζούμε στη καρδιά του χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι οδηγήθηκαν και αυτοί στις 6 Οκτωβρίου 2012 στην ίδια απόφαση που πείρε και εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, το βράδυ της 8ης-4-2013 μέρα Δευτέρα! Κ Η Ρ Υ Ξ Η της πόλης του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
- Και τι προέβλεπε η απόφαση της έκτακτης ανάγκης, στο Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία;;;; Ίσως με ρωτήσει κανείς!
- Αυτούσια θα σας την παραθέτω παρακάτω:
Η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει:
1. Την άμεση αποκομιδή και προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και την απόθεσή τους, στον έως πρότινος ΧΑΔΑ στη θέση «Λίμνες» της Δημοτικής Ενότητας Βώλακα του Δήμου Πύργου.
2. Την προσωρινή λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση «Ποτόκι» του Δήμου Πύργου.
Από τότε έχουν περάσει 6 ολόκληροι μήνες!
- Τι καινούριο έχει γίνει στο Δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για το θέμα των σκουπιδιών;;;;
- Απολύτως τίποτα!
- Άνοιξε η παλιά χωματερή και η ζωή συνεχίζεται!
- Μήπως λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες,γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο;;;;
- Η παράταξή μας, διαφώνησε με την κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί αυτό μπορεί να αποτελέσει τη κερκόπορτα η το Δούρειο Ίππο, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας, για να επανέλθουμε στις παλιές γνώριμες καταστάσεις, με μια χωματερή στη πλάτη της πόλης μας, στη θέση «πλάτωμα» των Φιλικών, όπως πολλοί θέλουν και υποστήριξαν άλλωστε, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας,με όλες τις δυσάρεστες για την υγεία μας συνέπειες, τις οποίες συνέπειες ζούσαμε κατʼ επανάληψη και γιʼ αυτό άλλωστε το Δικαστήριο διέταξε το κλείσιμό της!
Η παράταξή μας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ υποστήριξε και ψήφισε:
- Να σταματήσει ο κος Δήμαρχος τις αστείες δικαιολογίες, ότι ένα άτομο εμποδίζει τη μεταφόρτωση των σκουπιδιών στο χώρο της Αγ. Τριάδας, προκειμένου να φύγουν για το ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αθήνα και να χρησιμοποιήσει το χώρο αυτό, όπως τον χρησιμοποιεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως άλλωστε τον παρότρυνε και ο κος Εισαγγελέας όταν τον επισκεφθήκαμε, που του είπε χαρακτηριστικά:
- Για χάρη της Δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων από επιδημίες και ασθένειες, δεν χρειάζεται να κοιτάμε τους τύπους και τις λεπτομέρειες των Νόμων, οι οποίοι όταν ψηφίζονται, αποσκοπούν στη προστασία της Δημόσιας υγείας και του Δημοσίου συμφέροντος και μόνο!
- Η Δημόσια υγεία και το Δημόσιο συμφέρον επιβάλει, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, πάση θυσία να φύγουν τα σκουπίδια από την πόλη μας!
- Η παράταξή μας επιμένει να προτείνει:
- Μετά την απομάκρυνση αυτών των σκουπιδιών, στην κατάσταση που βρίσκονται και που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν,να αρχίσει η Δημοτική αρχή μία σταυροφορία υπέρ της εφαρμογής της ανακύκλωσης,ως τη πιο ενδεδειγμένη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων μας, η οποία απʼ ότι μας διδάσκει η διεθνής εμπειρία, είναι η πιο αποτελεσματική, η πιο συμφέρουσα και η πιο συμβατή με την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και κατʼεπέκταση του πλανήτη μας!

Τρίπολη 10-4-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης
www. tasospapazax.blogspot.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη