ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και μέρους του Ταμείου Μολυβιάτη πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τις υποδομές της Πυροσβεστικής‏


 

Οι αιρετές Περιφέρειες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στο συντονισμό της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, λόγω της εγγύτητάς τους και της καλύτερης γνώσης των τοπικών συνθηκών και προβλημάτων, αν είχαν την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του για την κατάρτιση ενός παράλληλου προγράμματος ένταξης των υποδομών του πυροσβεστικού σώματος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεδομένης της άμεσης συνάφειας των παρεχόμενων υπηρεσιών της πυροσβεστικής με τους στόχους της Συνθήκης της Λισαβόνας, για αλληλεγγύη και της εδαφική συνοχή. Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης την αξιοποίηση μέρους των διαθέσιμων χρημάτων από το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο συστήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, για ενίσχυση των υποδομών της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων.

 «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον τομέα των υποδομών και πρόπερσι και πέρυσι, συνέδραμε οικονομικά, όπως άλλωστε θα πράξει και τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και οι Δήμοι θα πρέπει να κινηθούν ανάλογα, σημειώνοντας το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Η Πελοπόννησος πλήττεται ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο και αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος για το περιβάλλον, για τις περιουσίες και για το ζωικό κεφάλαιο, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές όπως έγινε το 2007» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόταξε την ανάγκη για εθελοντές και όχι μόνο ενεργούς πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε η ηγεσία του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος της Πελοποννήσου, Δήμαρχοι, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, ο Διοικητής της Μεραρχίας, εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τέλος να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του συστήματος πυροπροστασίας, που είχαν προμηθευτεί οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα οποία παρέμειναν ανενεργά, στον εθνικό σχεδιασμό για το σύστημα πρόβλεψης σε επίπεδο επικράτειας.       

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη