ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πρόταση στο ΕΣΠΑ για τρία νέα σχολεία, από τον Δήμο Τρίπολης‏


Εάν εγκριθούν οι φάκελοι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2013.

 

Την πρόταση για ανέγερση τριών νέων σχολικών μονάδων κατέθεσε στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης και συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό  πρόγραμμα Πελοποννήσου άξονας 8. Κωδικός 75 με την ονομασία «Υποδομές στον τομέα Εκπαίδευσης».

Πρόκειται για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου και των 10ου και 4ου Νηπιαγωγείων Τρίπολης. Τα σχολεία αυτά  αποτελούσαν εδώ και χρόνια αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Τρίπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12ο Δημοτικό σήμερα συστεγάζεται με το 11ο Δημοτικό στο κτήριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, ενώ τα δύο νηπιαγωγεία λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτήρια που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. Ο συνολικός προϋπολογισμός και των τριών σχολείων ανέρχεται στα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.

Το 12ο Δημοτικό σχολείο προβλέπεται να ανεγερθεί στην πολεοδομική ενότητα επέκτασης «Σταδίου» στο Ο.Τ. 755 με εμβαδό οικοπέδου 2.074,55m². Το κτήριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και στην υπόλοιπη έκταση του οικοπέδου προβλέπεται  περιμετρική φύτευση με καθιστικούς χώρους, γήπεδα αθλοπαιδιών και  παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά τα σχεδιαζόμενα έργα. Η δυναμικότητα του σχολείου θα είναι 150 μαθητές.

Το 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο προβλέπεται να ανεγερθεί στο οικόπεδο του 8ου Δημοτικού, ενώ το 4ο ολοήμερο νηπιαγωγείο στο οικοδομικό τετράγωνο 756 στην πολεοδομική ενότητα επέκτασης «Φιλικών». Η δυναμικότητα θα είναι για σαράντα νήπια έκαστο νηπιαγωγείο.

Κατά την παρουσίαση των μελετών που περιέχονται στον φάκελο, ο Πέτρος Καλτεζιώτης, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης και συντονιστής της όλης προσπάθειας ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά από πολλούς μήνες συστηματικής εργασίας να καταθέσουμε στην Διαχειριστική Αρχή, πρόταση για την κατασκευή τριών νέων σχολικών μονάδων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί 100% από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι φάκελοι είναι πληρέστατοι και οι μελέτες έχουν προβλέψει τον βιοκλιματικό χαρακτήρα των σχολείων και την ενεργειακή απόδοση τους.  Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους μηχανικούς που εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσουμε  στο σημερινό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα την Ρούλα Κόνιαρη και Δέσποινα Καραφώτη, πολιτικούς μηχανικούς του Δήμου Τρίπολης της διεύθυνσης Προγραμματισμού που εκπόνησαν μελέτες και εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις καθώς τους Απόστολο Ζαραβίνο, Αγησίλαο Μαρίνη, Κων/νο Σάσσαλο και Νικόλαο Λυτρίβη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης. Εφόσον η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίνει  την  ανέγερση των σχολείων θα αναβαθμίσει σημαντικά τις κτηριακές υποδομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης  και ταυτόχρονα θα τονώσει την τοπική οικονομία αφού μεγάλος αριθμός από τεχνίτες και εργάτες θα εργαστεί στην ανοικοδόμηση των σχολείων».  

Η Κατερίνα Σιάμπου διευθύντρια της διεύθυνσης προγραμματισμού ανάπτυξης και οργάνωσης Δήμου Τρίπολης κατά την παρουσίαση των φακέλων ανέφερε: «Στην  πρόταση που καταθέσαμε σήμερα περιλαμβάνεται η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου που θα φιλοξενήσει το 12ο Δημοτικό σχολείο δυναμικότητας 150 μαθητών και δύο νέων νηπιαγωγείων δυναμικότητας 40 νηπίων το καθένα.  Οι μελέτες έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή ταυτότητα των κτηρίων. Τα κτήρια δεν θα χρησιμοποιούν καυστήρες πετρελαίου στο σύστημα θέρμανση αλλά αντλίες θερμότητας επιτυγχάνοντας έτσι μεγάλη οικονομία. Η μόνωση του κτηρίου, τα νέας γενιάς θερμομονωτικά κουφώματα, τα ειδικά αντιβακτηριδιακά δάπεδα από λινοτάπητα, η εσωτερική δομημένη καλωδίωση για τα δίκτυα υπολογιστών, ο περιβάλλον χώρος, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των κτηρίων. Εύχομαι η Διαχειριστική Αρχή να εγκρίνει τους φακέλους. Σε αυτή την περίπτωση το έργο θα δημοπρατηθεί και θα  ξεκινήσει μέσα στο 2013.»        

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη