Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ- ΑΨΟΓΗ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ!

Την Παρασκευή που μας πέρασε η Χορωδία Ορφέας της Τρίπολης παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση στην Θρησκευτική Συναυλία στό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Μπούρα, του Μητροπολίτη Μεγαλοπόλεως και Γόρτυνος κκ Ιερεμίου και συνεχίστηκε με την παρουσίαση της εκδήλωσης από τον Πρωτοσύγκελλο: Ἀρχιμ. Ἰάκωβο Κανάκη.

Το κυρίως μέρος της βραδιάς άνοιξε η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης με δεκατρείς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Την Χορωδία διεύθυνε ο πάντα σεμνός μαέστρος της Βασίλειος Τζαβάρας.

Εδώ να σημειώσουμε για τη Χορωδία Ορφέα ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα πολλών μηνών, συνεχών προβών.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Βυζαντινή- Παραδοσιακή Χορωδία της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως με Ωδές Ύμνους του Πεντηκοσταρίου στο Α Μέρος και Το Τροπάριο της Κασσιανής στο Β Μέρος σε απόδοση από την φοιτήτρια Αθανασία Μπίζιου.

Την διεύθυνση της Χορωδίας έχει ο πολύ καλός μαέστρος της κος Παναγιώτης Καρπούζος.


Όπως μας είπε ο ευγενέστατος μαέστρος της Βυζαντινής Χορωδίας της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως η χορωδία τους αυτή ξεκίνησε χάρη στον Μητροπολίτη κκ Ιερεμία και αριθμεί 40 μέλη από το 2008 που ξεκίνησε.

Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους Χορωδούς του Ορφέα αλλά και στην Βυζαντινή Χορωδία και στην φοιτήτρια Αθανασία Μπίζιου για την καταπληκτική της ερμηνεία.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο το Δήμο Μεγαλόπολης αλλά και τον Μητροπολίτη της κκ Ιερεμία για την πολύ ζεστή φιλοξενία στους χορωδούς της Τρίπολης!!
 










ΦΩΤΟ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη