ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Το Αστέρι της Αρκαδίας στον τελικό! Διέλυσε τον ΠΑΟΚ!

Το Αστέρι της Αρκαδίας στον τελικό! Διέλυσε τον ΠΑΟΚ!
Είναι αλήθεια. Ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η αρμάδα του Σάκη Τσιώλη διέλυσε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του 2-1 της Τούμπας. Ήρωας ο Φερνάντο Ουσέρο που πέτυχε τα 2 χρυσά γκολ!

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε στο ρυθμό και στο...ύφος που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Δίνοντας προτεραιότητα στην ανασταλτική λειτουργία, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκλεισε τους χώρους και... προκάλεσε τον Αστέρα να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες με την μπάλα κάτω αν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ τους πρόσφεραν απλόχερα πολλές ευκαιρίες με πουλήματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή.
Παρόλα αυτά ο Ιτάνζ καρδιοχτύπησε σε δύο φάσεις και ειδικά σε αυτή του Ντε Μπλάσις στο 41' που άρχισε από λάθος του Λίνο. Από την πλευρά το ο ΠΑΟΚ αντιπαρέταξε το δοκάρι του Λόρενς στο 31' και ουσιαστικά τίποτα άλλο αφού ο βαθμός που πήρε ο Δικέφαλος στη δημιουργία ήταν πολύ χαμηλός. Το ημιχρονο ολοκληρώθημε με μία σημαντική απώλεια για τον Αστέρα ο οποίος έχασε τον Ναβάρο που τραυματίστηκε.

Παρά την έλλειψη του πολύ ποιοτικού Ναβάρο, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κέρδισαν και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο πιεστικοί.
Η άμυνα του ΠΑΟΚ συνέχισε να κάνει εύκολα το λάθος και ως εκ τούτου το γεγονό ότι ο Αστέρας προηγήθηκε στο 60΄με τη βολίδα του Ουσέρο μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε, αντίθετα ήταν φυσιολογικό βάσει της εικόνας στο χορτάρι.

Ο Γιώργος Δώνης επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα με την προσθήκη του Ολίσε στη θέση του Κάτσε.
Ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του για οργανωμένες επιθέσεις για πρώτη φορά στο παιχνίδι χωρίς όμως και πάλι να πατήσει με αξιώσεις περιοχή. Ο Δώνης στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε και το χαρτί του Φωτάκη σε μία προσπάθεια να χαρίσει στην ομάδα του ψυχραιμία και δημιουργικότητα αλλά η επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου δεν βελτιώθηκε ούτε καν στοιχειωδώς. Αντιθέτως, ο πολύ πιο πρακτικός και επικίνδυνος Αστέρας σκόραρε και πάλι με τον Ουσέρο στο 86΄δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην πρόκρισή του.

Λεπτό προς λεπτό
Α' ημίχρονο
12' σουτ Περόνε πίσω από τη σέντρα, ελέγχει ο Ιτάνζ η μπάλα άουτ
19' πολύ άστοχο σουτ Καμαρά
* Συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο. Χωρίς φάση στον αγώνα μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ προσεκτικός στην άμυνά του και ο Αστέρας ψάχνει χώρους.
22' ευκαιρία Αστέρας - κόρνερ Ράγιος, κεφαλιά Σανκαρέ, η μπάλα κοντράρει στον Σίλντεφελντ
31' Δοκάρι ΠΑΟΚ - δυνατό σουτ Λόρενς έξω από την περιοχή, ο Γεωργακόπουλος αποκρούει με δυσκολία, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
33' ψηλοκρεμαστή σέντρα Πιπίνη, ο Ιτάνζ βγαίνει αλλά χάνει τη μπάλα, αυτή βρήκε στο κεφάλι του Ντε Μπλάσις και κατέληξε άουτ!
39' Αλλαγή Αστέρα. Πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό αντιμετώπισε ο Τσίμο Ναβάρο. Θα γίνει αλλαγή με τον Καλαντζή.
45'+1 κίτρινη σε Ιτάνζ για διαμαρτυρία
45'+2 ευκαιρία Αστέρας - γύρισμα Καλαντζή, ο Σανκαρέ αφήνει, η μπάλα στον Ντε Μπλάσις που σουτάρει απέναντι στον Ιτάνζ, ο Κατσουράνης προλαβαίνει και κοντράρει
Λήξη ημιχρόνου

Β' ημίχρονο
46' αλλαγή ΠΑΟΚ. Έτο στη θέση του Αποστολόπουλου.
50' κίτρινη Κουρμπέλης
53' κίτρινη Κάτσε
57' καλή στιγμή Αστέρα - γύρισμα Περόνε, κόβει τελευταία στιγμή ο Κατσουράνης προ του Ράγιος, σουτ Καλαντζή αποκρούεται.
61' ΓΚΟΟΟΟΛ!!! Ουσέρο - σέντρα Πιπίνης, κεφαλιά Περόνε προς τα έξω, βολίδα Ουσέρο στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ, γκολάρα!
64' απευθείας κόρνερ Ράγιος, διώχνει με δυσκολία ο Ιτάνζ!
68' σουτ Τσαμπούρη άουτ
69' αλλαγή ΠΑΟΚ. Ολίσε αντί Κάτσε
74' κίτρινη Κοντοές
76' κίτρινη στον Αλβάρεζ που έκανε προθέρμανση και δεν έδινε τη μπάλα
78' αλλαγή ΠΑΟΚ. Φωτάκης αντί Λάζαρ.
79' σέντρα Ντε Μπλάσις, κεφαλιά Περόνε άουτ
80' αλλαγή Αστέρα. Αλβάρεζ αντί Περόνε
82' κίτρινη Καμαρά
86' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! 2-0 Ουσέρο - ατομική προσπάθεια Καλαντζή, γύρισμα στην περιοχή, υπέροχο τακουνάκι Ντε Μπλάσις, ο Ράγιος δεν προλαβαίνει, η μπάλα στον Ουσέρο που εκτελεί τον Ιτάνζ για 2η φορά.
90' αλλαγή Αστέρα. Ουρτάδο αντί Ουσέρο
3 λεπτά καθυστερήσεις

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):
Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο, Κοντοές, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο:
Μπαντής, Αλβάρες, Λέντσε, Μπακασέτας, Καλαντζής, Κάφα, Ουρτάδο.


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο:
Γλύκος, Ρομπέρ, Κουμάλο, Ολίσε, Φωτάκης, Κίτσιου, Έτο.


ΠΗΓΗ: http://www.arcadia-sports.gr/football/asteras-tripolis/proti-omada/item/34992-asteras-tripolis-paok.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη