Η Δημοτική Αρχή απέδειξε σε όλους ότι αν της δοθεί το "πράσινο φως' μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των σκουπιδιών.


Το "πείραμα" της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Τρίπολη - δεν έτυχε - πέτυχε! Με αυτή τη γνωστή διαφημιστική φράση θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στην αρκαδική πρωτεύουσα.

 

Η Δημοτική Αρχή ρίσκαρε, “πέρασε από σαράντα κύματα” αλλά τελικά απέδειξε σε όλους ότι αν της δοθεί το "πράσινο φως' μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των σκουπιδιών.

 

Απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί γρήγορα και ικανοποιητικά το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα η εικόνα της πόλης άλλαξε.

 

Τα σκουπίδια έφυγαν από τους δρόμους και έγινε συστηματική απολύμανση σε όλους τους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων. Κάποιοι δεν το περίμεναν, αυτοί είχαν επενδύσει στην αποτυχία της Δημοτικής Αρχής. Μιλούσαν μάλιστα ειρωνικά για "πασχαλιάτικο στολισμό" της Τρίπολης με σκουπίδια!

 

Αυτές οι μίζερες και επικίνδυνες φωνές διαψεύστηκαν οικτρά από το αποτέλεσμα των ενεργειών του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος όμως - μέχρι και σήμερα - κρατά χαμηλούς τόνους ενώ η αισιοδοξία του για την οριστική λύση του προβλήματος παραμένει συγκρατημένη.

 

Τόσο η έντονη πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά του Δήμου όσο και η μαζική κινητοποίηση των συλλογικών φορέων της Τρίπολης έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

 

Ο Δήμαρχος δεν πανηγυρίζει ούτε νομίζει ότι ο δρόμος της οριστικής λύσης του ζητήματος θα είναι εύκολος. Δηλώνει όμως απερίφραστα και προς όλες τις πλευρές ότι αν του "λύσουν τα χέρια" μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Στέλνει για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι  η οριστική λύση στο πρόβλημα θα προκύψει μόνο αν όλες οι πλευρές καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων καλοπροαίρετα και χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό τους. Αυτό το μήνυμα, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Τρίπολης, είναι μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Μήνυμα σύνθεσης των απόψεων, μήνυμα μεθοδευμένων ενεργειών και μήνυμα πίεσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Κεντρικός στόχος αυτής  της Δημοτικής Αρχής παραμένει η οριστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών.

 

Μέχρι την υλοποίηση αυτού του στόχου η σχέση Δημοτικής Αρχής και πολιτών θα είναι πάντα σχέση αλήθειας και σεβασμού. "Χωρίς επικοινωνιακές κορώνες, με σκληρή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες θα φθάσουμε σύντομα στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα της μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων" δηλώνει ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ο οποίος είναι έτοιμος - μαζί με όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες - να γιορτάσει το μοναδικό παραδοσιακό Πάσχα της Τρίπολης έτσι όπως αρμόζει στην ιστορική πρωτεύουσα του Μοριά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη