ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ‏


 



Διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης με τους φορείς που εκπροσωπούν  τις παραγωγικές δυνάμεις ξεκίνησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της προώθησης του σχεδίου της για τη δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρηματικού Ταμείου. Το Περιφερειακό Επιχειρηματικό Ταμείο Πελοποννήσου  θα αποτελεί στήριγμα των μικρών επιχειρήσεων  και της νέας επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να δημιουργηθεί μια νέα βιώσιμη δομή που θα αξιοποιεί σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία με έμφαση στις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες.

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας έγινε συνάντηση των μελών του Δ.Σ και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων με στελέχη της αναδόχου εταιρείας που έχουν αναλάβει εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εκπόνηση της μελέτης για την οργάνωση και την μορφή που θα έχει το Περιφερειακό Επιχειρηματικό Ταμείο.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί μια έκφραση αποκέντρωσης των πολιτικών ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων και καινοτομία στα ελληνικά δρώμενα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου ολοκληρώνεται η τρέχουσα προγραμματική περίοδος και η χώρα μας καλείται να σχεδιάσει το επόμενο ΕΣΠΑ. Στόχος της Περιφέρειας είναι το Ταμείο να ξεκινήσει την λειτουργία του στο τρέχον έτος ώστε να αποτελέσει και έργο «γέφυρα» με την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επισημάνθηκε ότι για το Επιμελητήριο αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία του Περιφερειακού Ταμείου είναι να μην ακυρωθεί η χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το ΕΣΠΑ, να είναι επιλέξιμοι για το Περιφερειακό Ταμείο όλοι οι κλάδοι και όλες οι δράσεις και να κρίνεται η κάθε πρόταση ξεχωριστά, ενώ τέλος τα Επιμελητήρια να συμμετέχουν στη διοίκηση και στις ουσιαστικές αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου, καθώς και στην Επιτροπή Αξιολόγησης που θα συσταθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη