ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Συνάντηση Σαμαρά Τατούλη για το σήμερα και το αύριο της Πελοποννήσου‏


Ως εξαιρετικό momentum για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίσθηκε η σημερινή πολιτική συγκυρία με τη συνύπαρξη των δύο Πελοποννησίων πολιτικών σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύρια έμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

 

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οικονομίας, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, και η αξιοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καινοτομικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη