ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Ξεκίνησε η ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη


Ένα ακόμη μεγάλο έργο , πραγματοποιείται από τη Δημοτική Αρχή , προς όφελος των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:

 Είναι ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει τη ριζική ανάπλαση της οδού  Γρηγορίου Λαμπράκη, από την Πλατεία Κολοκοτρώνη μέχρι τον περιφερειακό .Είναι ένας δρόμος στον οποίο  εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και αποτελεί την κύρια οδό σύνδεσης του κέντρου της πόλης τόσο με τον περιφερειακό όσο και με τις εξόδους προς Σπάρτη αλλά πλέον και προς Καλαμάτα δεδομένου ότι ξεκίνησε η ολοκληρωμένη λειτουργία του αυτοκινητοδρομου.
Στόχος είναι το έργο αυτό να τελειώσει μέσα στις συμβατικές προθεσμίες που είναι για 5 μήνες περίπου και χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ .Παράλληλα έχει υποβληθεί προς ένταξη και στο πρόγραμμα αναπλάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων που έχει ως διαχειριστική αρχή την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

 Το έργο της ανάπλασης αφορά σε εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων,  τοποθέτηση φωτιστικών, μεταλλικών ιστών για την ανάρτηση διακοσμητικών γιρλαντών, κιγκλιδωμάτων και φύτευση-άρδευση φυτών. Κατά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων θα γίνει διαπλάτυνση αυτών σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της μελέτης, έτσι ώστε να προκύπτει καθαρό πλάτος οδοστρώματος 5,60μ.. Βασικό στοιχείο επίσης στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων είναι οι ειδικοί οδηγοί για ΑΜΕΑ και τυφλούς.
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και αναβάθμιση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη προκειμένου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής ενώ θα αποτελέσει ένα κύριο άξονα του αστικού ιστού της πόλης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη