ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πέτρος Τατούλης: «Στόχος μας είναι ένας και μόνο, η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την πόλη της Τρίπολης»


«Στόχος μας είναι ένας και μόνο, η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την πόλη της Τρίπολης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε «Η προγραμματική σύμβαση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι αναγκαία, δεδομένων των επιπλέον προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, όπως διαπιστώνεται από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου» κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, και την έγκρισή της, μαζί με την τροποποίηση του 20% των ΚΑΠ για την ένταξη του εν λόγω έργου.

«Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του Δήμου Τρίπολης κηρύξαμε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και τώρα συγκαλέσαμε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για να εγκρίνουμε τη βοήθεια που μας ζητήθηκε από το Δήμο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αθλιότητα και λαϊκισμό την άποψη παράταξης που, αφενός θέλει να φαίνεται μεγαλόψυχη, αφετέρου καταψηφίζει τη σύμβαση. Έψεξε επίσης εκπρόσωπο παράταξης ο οποίος, ενώ από τη μια διαφωνεί με την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, από την άλλη, κατηγορεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μη εφαρμογή του.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης είναι ρητά προσδιορισμένο για 15 μέρες, προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη και επανέλαβε ότι οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας η ανταπόκρισή της ήταν άμεση.   

Πέραν τούτων ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων «είναι το μόνο που εξελίσσεται ομαλά στη χώρα, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στην τριμηνιαία έκθεση της επιτροπής περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου προτείνεται κάθε συνδρομή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

«Είμαστε επίσης αισιόδοξοι γιατί η πρότασή μας και όσον αφορά το μοντέλο και όσον αφορά τη διαχείρισή του εξελίσσεται κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας την επόμενη εβδομάδα θα λήξει ο ανταγωνιστικός διάλογος και θα συνεχιστεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος. 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη