ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ

Με την Τρίπολη να γίνεται το επίκεντρο της Ελληνικής Πάλης φιλοξενώντας 200 αθλητές και αθλήτριες, ολοκληρώθηκε με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων.
 
Αγωνιστικά, γιατί υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους καλύτερους αθλητές σε κάθε κατηγορία, αφήνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις  για το μέλλον της ελληνικής πάλης.
 
Οργανωτικά γιατί οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες καθώς και οι παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, έτυχαν της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας στην Τρίπολη, ενώ ταυτόχρονα οι γεμάτες κερκίδες στο κλειστό γυμναστήριο, απέδειξαν ότι οι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και σίγουρα στο κλείσιμο της διοργάνωσης θα υπάρχουν πολύ καλές αναμνήσεις από την Αρκαδική πρωτεύουσα.
 
Η τελετή έναρξης συνδύαζε την παράδοση, με τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων και τον αθλητισμό, περιλαμβάνοντας την παρέλαση των αθλητών που είχαν προκριθεί στους τελικούς αγώνες, την έπαρση σημαίας μαζί με τον Εθνικό Ύμνο που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου και  τον όρκο του αθλητή.
 
Από την πλευρά του, o  Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να επιστρέψει το άθλημα της πάλης στην Αρκαδική πρωτεύουσα μετά από πολλές δεκαετίες όταν το άθλημα στην περιοχή τύγχανε μεγάλης απήχησης και επιτυχιών, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του  για τη διατήρηση του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
 
Στη συνέχεια, o Δήμος Τρίπολης τίμησε τέσσερις μεγάλους αθλητές που σήκωσαν την Ελληνική σημαία ψηλά, τόσο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τον μεγάλο Ολυμπιονίκη Δημήτρη Θανόπουλο, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984,
την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004,
την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στον Καναδά το 2012 και τέλος τον Αλέξη Κολιτσόπουλο, για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το 1994.
 
Επίσης, ο Δήμος Τρίπολης τίμησε την Ομοσπονδία πάλης στο πρόσωπο του  Ολυμπιονίκη και Πρόεδρου της  Κώστα Θάνου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, τιμώντας τον Δήμαρχο Τρίπολης, ενώ αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός να μην περιληφθεί το άθλημα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
 
Ο Δήμος Τρίπολης με την ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων στέκεται αρωγός  σε μία δύσκολη περίοδο για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για την πάλη, η οποία ενώ συμπεριλαμβανόταν σε όλους τους Ολυμπιακούς   Αγώνες, από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι σήμερα, απειλείται να μείνει εκτός προγράμματος, δείχνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του και στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό, φέρνοντας επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη