ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ !!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΣΗ :ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ;!

Η… Μυθική Πελοπόννησος εκτός από τον δικό της οίνο παράγει και… λατινοαμερικάνικα κρασιά: Αυτό προφανώς θα σκέφτηκαν όσοι παραβρέθηκαν στο Ελσίνκι, σε εκδήλωση τουριστικής προβολής του Μοριά, που τη διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην οποία σερβιρίστηκε κρασί Αργεντινής.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, το οποίο κάνει λόγο για “παρωδία”, η παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε σε ανθρώπους που ελάχιστη σχέση είχαν με το στόχο της προβολής, χρησιμοποιώντας μια φτωχή κι ερασιτεχνική σειρά διαφανειών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο δείπνο που ακολούθησε προσφέρθηκαν κρασιά… από την Αργεντινή!
Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, υπόψη της οποίας θέσαμε χθες το δημοσίευμα ζητώντας το σχόλιο της Περιφέρειας, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο καυτό θέμα των κρασιών Αργεντινής – και σαν να έκανε νέο… ρεπορτάζ, εξιστόρησε με τον δικό της τρόπο την επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στο Ελσίνκι.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Παρωδία τουριστικής προβολής” έχει τίτλο το ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” και αναφέρει επί λέξει:
“Παρωδία ήταν εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου στο Ελσίνκι, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Αν και ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του τουρισμού της Πελοποννήσου στους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, παρόντες ήταν περίπου 40 άνθρωποι μόνο που είχαν την ελάχιστη δυνατή σχέση με τον στόχο αυτό. Ο πλούτος των φυσικών καλλονών και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της Πελοποννήσου παρουσιάστηκε με φτωχή και ερασιτεχνική σειρά διαφανειών, ενώ προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του κ. Τατούλη.
Προς έκπληξη των λίγων παρευρισκομένων, στο δείπνο που ακολούθησε προσφέρθηκαν κρασιά από την Αργεντινή!
Διοργανωτής της εκδήλωσης, μετά από ανάθεση της Περιφέρειας, ήταν η ιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Κύπρο, North Events (www.north-e.com).
Η χώρα μας κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Φινλανδών τη θερινή περίοδο. Οι Φινλανδοί τουριστικοί πράκτορες, για να ικανοποιήσουν το έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αναζητούν νέους τουριστικούς προορισμούς με δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης.
Η Καλαμάτα έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε να συνδεθεί με εβδομαδιαίες αεροπορικές πτήσεις με τη Φινλανδία.
Όμως με εκδηλώσεις σαν την προχθεσινή δεν μπορούμε να μιλάμε παρά για κατασπατάληση πόρων και για χαμένες ευκαιρίες”.

ΠΑΡΡΡΡ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η “Ε” ζήτησε χθες από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου να σχολιάσει το δημοσίευμα. Η κ. Νικολάκου δήλωσε τα εξής:
“Η επίσκεψη του περιφερειάρχη στο Ελσίνκι εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων και ενεργειών που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της για την τουριστική ανάπτυξη.
Η σκανδιναβική αγορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας. Ο περιφερειάρχης μετά το Όσλο και τη Νορβηγία επισκέφθηκε τη Φινλανδία και το Ελσίνκι. Στο Ελσίνκι συναντήθηκε και συνομίλησε με 54 τουρ-οπερέιτορ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χώρα μας και παρουσίασε το τουριστικό κεφάλαιο και τις δυνατότητες της Πελοποννήσου, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Έγινε παρουσίαση του νέου σποτ της ταυτότητας της Πελοποννήσου με βίντεο στα αγγλικά.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρέσβης στη χώρα μας, ο οποίος και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι πρώτη φορά περιφερειάρχης κάνει μια τόσο στοχευμένη επίσκεψη για την ανάδειξη της περιοχής του.
Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε και το δήμαρχο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας καθώς και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη Φινλανδία, “Matka”.
Τελειώνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι για όλες τις συναντήσεις που είχε ο περιφερειάρχης με τουρ-οπερέιτορ και στη Νορβηγία και στη Φινλανδία και στο Ισραήλ που είχε προηγηθεί, θα ενημερώσουμε τους επαγγελματίες τουρισμού της Περιφέρειάς μας, δίνοντας κατάσταση με τα ονόματα των τουρ-οπερέιτορ που βρίσκονταν σ’ αυτές τις συναντήσεις, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα συνεργασιών. Αυτό άλλωστε γίνεται και μετά από κάθε συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στις διεθνείς εκθέσεις, όπου και πάλι ενημερώνονται οι επαγγελματίες του τουρισμού.
Αυτή είναι η αλήθεια σ’ ό,τι έχει να κάνει με την επίσκεψη του περιφερειάρχη στο Ελσίνκι. Εξάλλου, αυτή η ιδιαίτερη ανταπόκριση δεν αναφέρει το όνομα του συντάκτη ή του ανταποκριτή και ουσιαστικά είναι ανώνυμη”.


Συνέχεια στην υπόθεση με τα κρασιά… Αργεντινής που προσέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής στη Φινλανδία δίνει στο σημερινό της φύλλο η “Εφημερίδα των Συντακτών” με ένα καυστικό άρθρο του Γιώργου Σταματόπουλου, το οποίο ακολουθεί:

Η παρωδία του Τατούλη

Του Γιώργου Σταματόπουλου

Στον ιστότοπο «αυτοδιοίκηση» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέβασε την εξής είδηση: «Με τη συμμετοχή πλήθους tour operator (σ.σ.: ταξιδιωτικών πρακτόρων), αλλά και φορέων της Φινλανδίας πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι η παρουσίαση των προορισμών της Πελοποννήσου. (…) Ο Π. Τατούλης ανέλυσε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου (…), ενδελεχής ενημέρωση» κ.λπ. Στη χθεσινή «Εφ.Συν.», ανταποκριτής μας, παρών στην εν λόγω εκδήλωση, έγραφε τα ακόλουθα: «Παρωδία ήταν η εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου στο Ελσίνκι, παρουσία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Αν και ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του τουρισμού της Πελοποννήσου στους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, παρόντες ήταν περίπου 40 άνθρωποι μόνο, που είχαν την ελάχιστη δυνατή σχέση με τον τουρισμό. (…) Ο πλούτος των φυσικών καλλονών και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της Πελοποννήσου παρουσιάστηκε με φτωχή και ερασιτεχνική σειρά διαφανειών, ενώ προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του κ. Τατούλη».
Μάλιστα. Ιδού και η συνέχεια, όπως την αποδίδει ο ανταποκριτής μας: «Προς έκπληξη των παρευρισκομένων, στο δείπνο που ακολούθησε προσφέρθηκαν κρασιά από την Αργεντινή!». Ε, καλά τώρα. Τι δουλειά έχουν τα περίφημα κρασιά της Νεμέας π.χ., ή της Μαντινείας με την Πελοπόννησο; Αγιωργίτικο θα ‘πινε ο περιφερειάρχης μας στη μακρινή Φινλανδία; Τι είδους τουριστική προώθηση έκανε ο εκλεκτός της Πελοποννήσου στην περιφέρεια που τον ανέδειξε στο αξίωμά του; Και ποιος, παρακαλώ, ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν «η ιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Κύπρο, Νorth Εvents (www.north-e.com)». Ωραία, λοιπόν. Αξίζει να διαβάσουμε την κατακλείδα του έκπληκτου, απ’ αυτά που έβλεπε, ανταποκριτή μας. «Με εκδηλώσεις σαν αυτή δεν μπορούμε να μιλάμε παρά για κατασπατάληση πόρων και για χαμένες ευκαιρίες». Να περιμένουμε κάποια απάντηση, κάποια διευκρίνιση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου; Θα ήταν, μάλλον, άδικος κόπος. Εχει πλειστάκις αποδείξει ότι κάνει του κεφαλιού του, χωρίς να ρωτάει καν τους εμπλεκόμενους σε ό,τι αποφασίζει ο ίδιος. Κωφεύει προκλητικά στις κατηγορίες ότι δίνει τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας σε στενά συγγενικά του πρόσωπα, αδιαφορεί για τις αντιδράσεις κατοίκων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Γενικά αδιαφορεί για την κατακραυγή του κόσμου κι εφαρμόζει πολιτική που προσομοιάζει σε δικτατορίσκους. Πάει και το μαοϊκό του παρελθόν (με γεια του και χαρά του), πάει και η θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού (δεν εκπολιτίζεται όποιος διαχειρίζεται την πολιτική αυτού του υπουργείου, δυστυχώς), πάει κι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που τον υποστήριξε για να εκλεγεί περιφερειάρχης, πάν’ όλα!
Ως φαίνεται, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εταιρείες δημοσίων σχέσεων με φινλανδικά ενδιαφέροντα, μολονότι η χώρα μας κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Φινλανδών τη θερινή περίοδο, ούτε οινοπαραγωγοί να προωθήσουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους απέναντι στους συναδέλφους τους εξ Αργεντινής.
Η προώθηση των τουριστικών προϊόντων δεν γίνεται στο πόδι, άντε δηλαδή, πάμε μια βόλτα στη βορινή Φινλανδία μ’ ένα βίντεο της συμφοράς: Δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετείται από ματαιόδοξους, αριβίστες, εξουσιομανείς, όπως αποδεικνύει καθημερινώς ο κύριος Τατούλης


http://sfedona.gr/2013/03/16/stin-igia-tis-peloponnisou-me-krasi-argentinis/#ixzz2PE4r2uLo

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη