ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Η ΤΕΓΕΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


            Η ΤΕΓΕΑ ….την ερχομενη ΠΕΜΠΤΗ 25/4

                   Στο ΚΑΝΑΛΙ  της ΒΟΥΛΗΣ

        ΔΗΜ.ΒΟΣΝΟΣ :             Νιωθω ιδιαιτερη ικανοποιηση ...για την δικαιωση ..μιας  τοσο σοβαρης δουλειας (που αφησαμε παρακαταθηκη ) …για την προβολη της ΤΕΓΕΑΣ μας ..και της μακροχρονης ιστοριας της ….

 

                 Η Τεγέα προέρχεται από τη λέξη  Τέγος  που σημαίνει στέγη .                Στην πεδιάδα της , που περιβάλλεται από οροσειρές, στεγάζονται  οι μύθοι,     η ιστορία, ο πολιτισμός, τα μικρά και μεγάλα όνειρά  της καθημερινότητας        των ανθρώπων, η αγάπη για τη γενέθλια γη.      Για τη  MECANO FILM

e-mail : mecanopz@otenet.gr

 

 Η Τεγέα είναι παρουσία μέσα στο χρόνο, ένας λόγος, μια μαρτυρία, μία γη νοτισμένη  με γνώση. Αναπνέει ακόμη, με μια αναπνοή δροσάτη, μεθυστική,     που φέρει άρωμα άλλων εποχών αναμεμειγμένο με τις μυρωδιές της φύσης……

 

Το Κανάλι της Βουλής, προβάλλει την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013,  ώρα 8 μμ, τo Ντοκιμαντέρ  « Τεγέα Αρκαδίας»,  μια παραγωγή του              Δήμου  Τεγέας  (επι Δημαρχειας   ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΣΝΟΥ     το 2005 ),  σε σκηνοθεσία Πάνου Ζενέλη.                               Μία δημιουργία της κινηματογραφικής ομάδας  MECANO FILM,  που επελέγη και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικών ταινιών του Rovereto  (Ιταλίας), στην 7η Συνάντηση Αρχαιολογικής ταινίας του Μεσογειακού Χώρου  AΓΩΝ»),  στο ΡΙΚ   (τη  Δημόσια Τηλεόραση της Κύπρου).

Το κείμενο έγραψε ο Σωτήρης Μαργιωρής,  τη φωτογραφία υπογράφει ο Βασίλης Μυλωνόπουλος.  Αφηγητής ο Δημήτρης Κοντογιάννης, τη μουσική      Για τη  MECANO FILΜ σύνθεση έκανε ο Φάνης Σιδερής . Το μοντάζ ο Ερατοσθένης Υπερείδης και την  οργάνωση παραγωγής  η Ανδριάνα Ζενέλη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη