ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πέτρος Τατούλης Οι Βουλευτές της Πελοποννήσου να καταψηφίσουν τη μείωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού - Casus Belli η μονομερής απόφαση του Υπουργείου.


«Οποιαδήποτε μονομερής απόφαση της ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων για περιορισμό του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα αποτελεί casus belli για εμάς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ηλεία» του Cosmos TV και στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη ευθύνη των Πελοποννησίων βουλευτών τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαι σίγουρος ότι οι βουλευτές, ιδίως αυτοί της Πελοποννήσου, όταν θα κληθούν να ψηφίσουν την όποια αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσουν το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών».  

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη μη ολοκληρωμένη υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού μεγάλο βαρίδι στη συνολική προσπάθεια ανάπτυξης της Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σημείωσε ότι «επ’ ουδενί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού δεν μπορεί να σταματήσει στην Πάτρα».

Η αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, δεν είναι μια απλή διαδικασία όπως θέλουν να την εμφανίσουν, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, αφενός έχει κυρωθεί με νόμο από την Ελληνική Βουλή, αφετέρου, αποτελεί διευρωπαϊκό δίκτυο, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους, οι οποίοι είναι επιλέξιμοι μόνο όταν ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενό του, δηλαδή μέχρι την Τσακώνα και τη σύνδεσή του με τον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα».

Στην απόφασή του αυτή το Υπουργείο θα μας βρει απέναντι, ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κινηθεί νομικά και προς τις ηγεσίες των Υπουργείων και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί έχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνες για την αποδοχή της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης.      

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη