ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Let’s Do It 2013 στον υγρότοπο Μουστού – πόσοι εθελοντές μπορούμε να μαζευτούμε;


O Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Greece» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού, μια περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο "NATURA 2000" και ιδιαίτερα σημαντική καθώς φιλοξενεί πολλά σπάνια, απειλούμενα και προστατευόμενα είδη παρυδάτιων και υδρόβιων πουλιών.

Με κοινό σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!» ο φορέας μας υποστηρίζει έμπρακτα την ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, τοπικών φορέων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, σχολείων και μεμονωμένων εθελοντών, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο. Να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο μέρα τον υγρότοπο Μουστού την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και από ώρα 09:00 π.μ. με συνάντηση το πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων, θα διατεθεί στους συμμετέχοντες κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, μαύρες σακούλες απορριμμάτων κλπ). Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2755022021 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο press@fdparnonas.gr. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Πανταζή Αικατερίνη

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη