ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Εθελοντικός καθαρισμός του σημαντικού υγροβιότοπου Μουστού με αφορμή την καμπάνια Let's do it‏

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 δείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιο όμορφη και πιο καθαρή! Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια Let’s Do It,
έθεσε ξανά το φιλόδοξο στόχο να καθαρίσει μέσα σε μία μόνο ημέρα τον υγρότοπο του Μουστού, μια περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης. Με την ενεργό συμμετοχή μεγάλου μέρους του προσωπικού του και σημείο κύριας δράσης την παράκτια περιοχή πλησίον της εκβολής του Μουστού, ο Φορέας Διαχείρισης ανέλαβε τον συντονισμό των εθελοντών και των φορέων που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό, και τους μοίρασε γάντια, σακούλες απορριμμάτων και νερά.
Τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν για άλλη μια χρονιά τα αποτσίγαρα, οι πλαστικές σακούλες, διάφορα δοχεία, καπάκια, μπουκάλια, καλαμάκια, κουτάκια αλουμινίου και χάρτινα απορρίμματα, ενώ ακολουθούν τα υφάσματα, τα ογκώδη αντικείμενα, όπως τα ελαστικά αυτοκινήτων και τρακτέρ! Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι δυστυχώς η συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας προς το φυσικό και παράκτιο περιβάλλον της πατρίδας μας συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και ανευθυνότητα. Είναι πια καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η λύση αυτού του προβλήματος βρίσκεται στα χέρια μας και οφείλουμε επιτέλους να αλλάξουμε κακές συνήθειες του παρελθόντος. Παρόλο το γεγονός ότι στο φετινό καθαρισμό η συμμετοχή εθελοντών ήταν μικρή, οι συμμετέχοντες ενεργοί πολίτες και ο Δήμος Β. Κυνουρίας έδωσαν δυναμικό «παρόν» και η συμβολή τους στη δράση αυτή ήταν καθοριστική και πολύτιμη.
Ο Φορέας Διαχείρισης έχοντας υιοθετήσει ως μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του τους εθελοντικούς καθαρισμούς, συνεχίζει την προσπάθειά του για ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού και για περιβαλλοντική ενημέρωση - ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Συγχαίρουμε θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους και ευχαριστούμε το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τους συλλόγους, τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και το ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Τρίπολης για την πολύτιμη υποστήριξή τους.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
 http://www.youtube.com/watch?v=WTz4r5S6sak&feature=youtu.be

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη