3η Θαλασσινή Δραστηριότητα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες


ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

 

3η Θαλασσινή Δραστηριότητα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 3η Θαλασσινή Δραστηριότητα Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες, που πραγματοποίησε στις 28 Μαΐου 2013 ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ελληνικού «Ιππόκαμπος» στις εγκαταστάσεις του στην παραλία του Αγ. Κοσμά, με την συμμετοχή 390 παιδιών και των συνοδών τους.

Στόχος ήταν να αναδειχθεί το γεγονός ότι τα παιδιά με αναπηρίες, μέσα από την διαφορετικότητά τους, μπορούν να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να απολαύσουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες.
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Παπαγεωργίου και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου με χαρά προσέφεραν τόσο τις υπηρεσίες τους, όσο και τα σκάφη τους,  προκειμένου τα παιδιά να ψαρέψουν με καλάμι, να κάνουν βόλτες με μηχανοκίνητες βάρκες και ιστιοπλοϊκά σκάφη και να πάρουν την χαρά της πλοήγησης  στην ανοιχτή θάλασσα.
Η πρωτοποριακή δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με φαγητό και ψυχαγωγία για τα παιδιά και τους συνοδούς, που αποχώρησαν  από τον Όμιλο, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους ,  προσφέροντάς σε όλους μας διάπλατο χαμόγελο και δηλώνοντας  την προσμονή της επόμενης συνάντησης μας.

Τα ιδρύματα που πήραν μέρος ήταν: Άλμα -Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, ΑΜΕΑ Θήβας "Αγ . Ανάργυροι", Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων Με Αναπηρία, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά (Τεχνικό Λύκειο ΑΜΕΑ), ΕΕΑ "Μαργαρίτα", Στέγη Ε.Γ.Ν.Υ.Α., Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ΠΙΚΠΑ Βούλας "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" Ν. Λιόσια, Κέντρο "Καλός Σαμαρείτης" Αργυρούπολης, Σύλλογος Ατόμων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας "Η ΧΑΡΑ" Παιανία, ΕΛΕΠΑΠ, Οικοτροφείο Κέντρο Ημέρας "Η ΑΡΓΩ", "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ".

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη