ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟ


 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Αφού αρχικά σας συγχαρώ προσωπικά για την φιλοξενία, για την  άψογη οργάνωση αλλά και την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή 11 Μαΐου 2013 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, θα ήθελα να σας μεταφέρω το κλίμα πικρίας και αγανάκτησης που επικρατεί σήμερα στην ιστορική πόλη μας αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη Περιφέρεια της Πελοποννήσου λίγες μέρες μετά το μεγάλο τελικό που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία σας.

Ως Δήμαρχος της Τρίπολης και εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της αρκαδικής πρωτεύουσας - και όχι μόνο - διαμαρτύρομαι έντονα για την απαράδεκτη διαιτησία του κ. Γιάχου και των άλλων πέντε (!) συνεργατών του αφού δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και εξέθεσαν με τον χειρότερο τρόπο τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου μας.

Τα λάθη που έκαναν στον τελικό οι "άρχοντες" του γηπέδου ήταν "εγκληματικά" και στέρησαν από την ομάδα της Τρίπολης το δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του κυπέλλου. Αλλοίωσαν  προκλητικά το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού κάτι που, όπως και εσείς είδατε στο γήπεδο, προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο των φιλάθλων του Αστέρα αλλά και μεγάλου αριθμού φιλάθλων του Ολυμπιακού που αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ πριν απ΄την τελετή της απονομής του κυπέλλου που εσείς κάνατε στους ...νικητές.

Το γεγονός της κατάφορης αδικίας της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης και της προκλητικής διαιτησίας του κ. Γιάχου κατέγραψε τις επόμενες μέρες στο σύνολό του ο αθλητικός τύπος της χώρας και μάλιστα με πρωτοσέλιδα και τίτλους που έκαναν αίσθηση σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

 Όλοι καταδίκασαν  με τον πιο ηχηρό τρόπο την "εγκληματική" διαιτησία του κ. Γιάχου. Όλη η Ελλάδα αηδίασε - σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση -  από τις προκλητικές αποφάσεις των διαιτητών. Όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μίλησαν για "σφαγή" του Αστέρα Τρίπολης. Ακόμα και ο κ. Γιάχος παραδέχθηκε τα λάθη του αλλά μετά τη λήξη του αγώνα και αφού πρώτα ο Ολυμπιακός είχε στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας.

Επειδή εδώ στην Τρίπολη πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός γενικά και ειδικότερα το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στον τόπο μας έχουμε επενδύσει σοβαρά σε αυτό. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την τοπική μας ομάδα και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της διοίκησης του Αστέρα για την άνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πιστεύοντας ειλικρινά ότι η παρουσία σας στο "τιμόνι" της ΕΠΟ κοσμεί σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο  ελπίζουμε ότι δεν θα συνδέσετε σε καμία περίπτωση το όνομά σας με κανένα κ. Γιάχο και θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου όχι μόνο να μην ξαναδούμε τέτοιες διαιτησίες στα ελληνικά γήπεδα αλλά και να τιμωρηθούν πραγματικά και παραδειγματικά αυτοί οι "κύριοι" που αμαύρωσαν τη μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για όλους εμάς εδώ στην Τρίπολη - όπως και ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας - πραγματικός κυπελλούχος Ελλάδας για το 2013 είναι ο Αστέρας Τρίπολης.

Άλλωστε σωματεία σαν τον Ολυμπιακό δεν χρειάζονται κανένα κ Γιάχο για να προσθέσει με αυτόν τον τρόπο έναν ακόμα τίτλο στην μεγάλη , διαχρονική και ιστορική τους διαδρομή.

Κύριε Πρόεδρε , κλείνοντας πιστεύω ότι από τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΕΠΟ πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι μια επαρχιακή πόλη κατόρθωσε  να κινητοποιήσει χιλιάδες φιλάθλων που επέδειξαν παραδειγματική συμπεριφορά παρά τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και να αναλογιστεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση των φιλάθλων του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ βρίσκονταν οπαδοί ενός εκ των άλλων μεγάλων του ποδοσφαίρου μας.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 
                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη