Τατούλης - Καμπόσος: Οι αστικές αναπλάσεις αλλάζουν το Δήμο Άργους - Μυκηνών‏


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με την κοινή τους προσπάθεια κατάφεραν να διασώσουν το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, ύψους 4 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση της προγραμματικής σύμβασης για την ανάπλαση των πλατειών Δημοκρατίας και Αγίου Πέτρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την εξαίρετη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία κατέστησε λειτουργικό ένα ζωτικότατο πρόγραμμα που θεωρείτο από πολλούς «νεκρό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος ήταν παρών κατά τη συζήτηση του θέματος, κ. Καμπόσος, τόνισε τη σημασία ενός τέτοιου έργου για μια τόσο ιστορική πόλη όπως το Άργος και εξήρε την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι το έργο αυτό είναι και αναπτυξιακό για την πόλη του Άργους και περιβαλλοντικό, καθώς είχε ενταχθεί ως βιοκλιματικό στο ΕΠΠΕΡΑΑ, και γιατί θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά και κλιματικά μια εγκαταλελειμμένη για χρόνια πόλη.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε ότι η προγραμματική αυτή σύμβαση θα συμπληρώσει ορισμένα κενά του προγράμματος ανάπλασης του κέντρου του Άργους, το οποίο πρόσφατα παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο.

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη