Μέσα στο Μάιο το εισιτήριο υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες



 
Με εισητήριο υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες θα δίνεται πρόσβαση στην περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Το εισιτήριο υγείας θα είναι 12μηνης διάρκειας και θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε γιατρούς, πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων καθώς και φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη, σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Συμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του έργου και ελέγχου της διαδικασίας για το εισιτήριο υγείας, η διάθεσή του θα ξεκινήσει μέσα στο Μαίο.
Τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγήσουν λίστες με τα στοιχεία των ανασφάλιστων, τα οποία έπειτα θα ελέγχονται από τον ΟΕΑΔ. Το υπουργείο Υγείας θα λάβει το μητρώο που θα προκύψει και από εκεί θα καταρτιστεί η τελική λίστα των δικαιούχων για το εισιτήριο υγείας 
Στη συνέχεια ο δικαιούχος  με αίτηση του θα προμηθεύεται το εισιτήριο υγείας, είτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας , αλλά και μέσω ΚΕΠ, δίνοντας τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και έναν κωδικό). Πρόκειται για μοναδικό κωδικό αριθμό που θα δίνει «ασφαλιστικό δικαίωμα» για δωρεάν πρόσβαση σε ένα από προεπιλεγμένα σύνολα υπηρεσιών υγείας, στα οποία τον παραπέμπει ο ιατρός που τον αξιολογεί.

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας (ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κλπ) που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν επίσης κωδικούς διαπίστευσης για είσοδο στη διαδικτυακή εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δικαιούχου θα μπαίνουν στο σύστημα, θα βλέπουν ηλεκτρονικά το εισιτήριο υγείας και στη συνέχεια θα συμπληρώνουν τις εξετάσεις που απαιτούνται. Όλα αυτά θα καταχωρούνται στην μερίδα του voucher του δικαιούχου, ενώ θα καταχωρείται επίσης και η δαπάνη του ιατρού ή του διαγνωστικού κέντρου.
Σήμερα πάντως ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους γιατρούς, τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια που είναι συμβεβλημένα με τον Οργανισμό για τις τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος.
Το διετές πρόγραμμα για το εισιτήριο υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους , το οποίο υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014. Δηλαδή την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν επιπλέον 100 χιλ. δικαιούχοι.
 

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη