: Έργα υδροδότησης από το Δήμο Τρίπολης στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου


Η Δημοτική Αρχή έδωσε λύση σε  χρόνια αιτήματα πολιτών.

 Χρόνια ταλαιπωρούσε το πρόβλημα υδροδότησης τους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο ύδρευσης που υλοποιήθηκε από το Δήμο Τρίπολης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ θα δώσει πλέον ανάσα στους κατοίκους των κοινοτήτων, Δάφνη, Αμπελάκι, και των οικισμών  Μανιάτη και Λιανού, της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου οι οποίοι χρόνια τώρα αντιμετώπιζαν πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή τους και ζητούσαν επίμονα να λυθεί.

Ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Φαλάνθου και Βαλτετσίου κ. Γιώργος Κάρλος  , ο τοπικός Πρόεδρος κοινότητας Αμπελακίου κ. Παπαδόπουλος  επισκέφθηκαν την περιοχή , μεταξύ Ασέας και Μάναρι όπου έχει τοποθετηθεί η γεννήτρια για να παρέχει ύδρευση στα χωριά και τόνισαν από την πλευρά τους την μέγιστη σημασία αυτού του έργου για τους κατοίκους της περιοχής.

 «Το έργο αυτό της υδροδότησης  χρονοτριβούσε λόγω της γραφειοκρατίας και ο Δήμος Τρίπολης  το ανέλαβε  με αυτεπιστασία σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ.  Το κόστος του ανέρχεται σε  150.000 ευρώ σε σχέση με την αρχική μελέτη που είχε συνταχθεί από τον πρώην Δήμαρχο Βαλτετσίου ,του Καποδιστριακού Δήμου ,κ. Δημόπουλο, 8 χρόνια πριν, η οποία προέβλεπε το ποσό των 720.000 ευρώ » δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κάρλος.

 

 Σύντομα θα τοποθετηθούν και 16 κολώνες της ΔΕΗ  για να λυθεί και το θέμα της γεώτρησης που μέχρι τώρα λειτουργεί με γεννήτρια.

Πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει χρόνια  τώρα και η κοινότητα Καλτεζές και για το λόγο αυτό η Δημοτική αρχή ξεκίνησε και σε αυτή την περιοχή έργο υδροδότησης το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 10 μέρες περίπου και είναι αξίας 30.000 ευρώ.

Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στην  προαναφερθείσα κοινότητα την περσινή χρονιά και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το νερό ήταν λιγότερο των 10 κυβικών το 24ωρο.

 

«Το έργο που τώρα  υλοποιήθηκε στην περιοχή  από το Δήμο Τρίπολης και τη ΔΕΥΑΤ αξιοποίησε μια άλλη πηγή με αποτέλεσμα  να έχουν πλέον οι κάτοικοι  20 κυβικά νερό το 24ωρο » δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ .Γιώργος Κάρλος.

 

Ο πρώην Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλτεζών  κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος και  ο νυν τοπικός Πρόεδρος  κ. Σταύρος Γκέσουρας   επεσήμαναν ότι το πρόβλημα ύδρευσης ήταν πολύ μεγάλο  που αναγκάζονταν κάτοικοι και επισκέπτες να φύγουν από το χωριό. Για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμος Τρίπολης και  η λύση που δόθηκε  είναι ζωτικής σημασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη