ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΙ , ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 91,5 TΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ .
.

                  

       

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ

 



Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά των Τριπολιτών κατά τη συγκέντρωση φαρμάκων, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Τρίπολης με τη συνεργασία ΣΚΑΙ, στο πλαίσιο της προσπάθειας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» ,του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης , του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Αρκαδίας και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ,το Σάββατο15 Ιουνίου 2013, πολίτες κάθε ηλικίας έσπευσαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη να συνδράμουν με τη διάθεση φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.



Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Εικοσιδέκα , οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης και η Προϊσταμένη των εργαζομένων της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κ. Κωνσταντίνα Τσιώση υποδέχονταν τους Τριπολίτες στην πλατεία Πετρινού.
Όλα τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν είναι αξιοποιήσιμα και σημαντικά, αφού μερικά από αυτά είναι εξειδικευμένα και πολύ ακριβά, που σώζουν ζωές σε κρίσιμα νοσήματα .



Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν σημαντικά στο να γίνει επί τόπου η διαλογή των φαρμάκων βάσει ημερομηνίας λήξεως.



Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμπολίτες για τη συγκινητική προσφορά τους όπως και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης για την πολύτιμη βοήθεια τους ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης θα συνεχίσει ,προς όφελος των οικονομικά αδύναμων δημοτών, να ενισχύει τις κοινωνικές δράσεις που έχει αναπτύξει.



Ο Δήμαρχος παράλληλα ευχαρίστησε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και Αρκαδίας, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όλους τους φορείς για τη συνεργασία τους και συμβολή τους στην ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Δήμου Τρίπολης.



Ο Υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος και παραβρέθηκε την ημέρα διεξαγωγής της δράσης συλλογής φαρμάκων στην Τρίπολη αναφέρθηκε στην αξία των κοινωνικών δομών που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης ενώ τόνισε και την αξία της προσφοράς των Τριπολιτών και όλων των φορέων στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Τρίπολης .




Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Εικοσιδέκα επεσήμανε επίσης από την πλευρά της την σημασία αυτής της Κοινωνικής δράσης για τους ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Τρίπολης που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.





Τέλος, τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά τους με φορτηγάκι από εργαζομένους του Δήμου Τρίπολης στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων που θα διατεθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Τρίπολης .

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη