Η Δημοτική Αρχή Σμυρνιώτη κάνει την πιο χρηστή οικονομική διαχείριση










Συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά του Δήμου Τρίπολης παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 21/06/2013 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης, Σάββας Σαββάκης.


Ο κος Σαββάκης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται με θρησκευτική ευλάβεια τα χρήματα του δήμου και για το λόγο αυτό πρέπει οι δημότες να έχουν εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή.
Για του λόγου το αληθές, ανακοίνωσε πως το ταμείο του δήμου έχει, με χθεσινή ημερομηνία, υπόλοιπο 6.780.000€, τη στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε ταμείο 6.662.000€, εκ των οποίων τα 5.110.000€ ήταν χρέη προς τρίτους.


Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή τα τελευταία 2 χρόνια έχει προχωρήσει σε μειώσεις δημοτικών τελών, σε μείωση ενοικίων σε δημοτικά καταστήματα και σε μείωση των τελών ύδρευσης, πράξεις που έχουν μεγάλο όφελος για τους δημότες σε αυτή την οικονομική συγκυρία.


Απευθυνόμενος σε αντιπολιτευτικά σχόλια ζήτησε να πάψουν οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας και οι σειρήνες του μηδενισμού.


Σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ανέφερε ότι τη διετία 2009-2010, επί προηγούμενων Δημοτικών Αρχών , οι απευθείας αναθέσεις στις πρώην Δημοτικές Ενότητες ανέρχονταν στο 60%, ενώ το 2010 μόνο στο Δήμο Τρίπολης οι απευθείας αναθέσεις αντιπροσώπευαν το 19,71%.



Σήμερα, για ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης, με τη νέα Δημοτική Αρχή , αντιπροσωπεύουν μόλις το 16.67% των έργων.



Ακόμα μια απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή Σμυρνιώτη λειτουργεί σωστά, με σχέδιο, με πλάνο και με όραμα για το Δήμο Τρίπολης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη