Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ




O Δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 7 Ιουνίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Κυριάκου Βιρβιδάκη.



Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα .



Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης - Έργων & Περιφερειακής Ενημέρωσης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Δήμαρχος Άργους και Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.



Ο Δήμαρχος Τρίπολης στην εισήγησή του ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ταλανίζει την περιοχή για πάρα πολλά χρόνια, τονίζοντας η Πελοπόννησος είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που δεν διαθέτει ούτε ένα νόμιμο χώρο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.



Επίσης, κατέστησε σαφές ότι το θέμα δεν μπορεί να πάρει περαιτέρω αναβολές ή καθυστερήσεις, γιατί ο Δήμος και οι Δημότες δεν μπορούν να το αντέξουν, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος Τρίπολης από την πλευρά του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο μεταβατικό αυτό στάδιο, μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης.
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη