Ανέγερση τριών νέων σχολείων και ενέργειες για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου για τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων από τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης


Σε κατασκευή τριών νέων σχολείων στην Τρίπολη προχωράει η Δημοτική Αρχή Τρίπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι 100% επιχορηγούμενος από το ΕΣΠΑ.

Τα νέα σχολικά κτήρια θα στεγάσουν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, το 4ο και το 10ο νηπιαγωγείο. Σήμερα το 12ο δημοτικό συστεγάζεται με το 11ο Δημοτικό στα κτήρια της Ακαδημίας, το 4ο και 10ο νηπιαγωγείο στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια. 


Ήδη το 12ο Δημοτικό πήρε προέγκριση δημοπράτησης ενώ τα δύο νηπιαγωγεία έλαβαν την προέγκριση.

Οι μελέτες εκπονήθηκαν από  μηχανικούς  του Δήμου Τρίπολης για πρώτη φορά καθώς μέχρι σήμερα τις μελέτες εκπονούσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο οποίος καταργήθηκε λόγω μνημονίου.

Τα σχολικά κτήρια  έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε τα κτήρια  να έχουν εξαιρετική ενεργειακή συμπεριφορά.

Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι κτηριακές υποδομές της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας και ταυτόχρονα κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.

Στη  συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης Πέτρος Καλτεζιώτης επεσήμαναν τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη των τριών νέων σχολείων στο  ΕΣΠΑ όπως και τις προσπάθειες που γίνονται  για να δημιουργηθεί και ένα κλειστό γυμναστήριο για τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων .

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε: «Η ανέγερση των τριών νέων σχολείων είναι μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Τρίπολης , της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και του Προέδρου της Πέτρου Καλτεζιώτη.

Στόχος μας  είναι να  εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και να εντάξουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε στο ΕΣΠΑ ώστε να  ανατρέψουμε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που είναι πλέον εμφανής τόσο στους πολίτες της Τρίπολης όσο και ολόκληρης της χώρας.»

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου το λόγο έλαβε ο κ. Πέτρος Καλτεζιώτης ο οποίος δήλωσε: «Εκφράζω και εγώ από την πλευρά μου την ικανοποίηση μου για την ένταξη των σχολείων στο ΕΣΠΑ και για την ταχύτητα με την οποία προχωρά η διαδικασία .Αρχές Ιουλίου τα σχολεία θα έχουν δημοπρατηθεί και το Φθινόπωρο του 2013 θα ξεκινήσουν οι εργασίες .

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση των τριών νέων σχολείων στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο . Έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά από ομάδα μηχανικών που ανήκουν στην νεοσύστατη διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης. Οι φάκελοι κατατέθηκαν στη διαχειριστική αρχή με αρτιότητα και γι’αυτό προχωράνε και τόσο γρήγορα οι διαδικασίες.

Η κατασκευή των σχολείων αυτών σίγουρα θα ανακουφίσει σχολεία που συστεγάζονται με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιδιών , όπως το 11ο και το 12ο δημοτικό σχολείο που λειτουργούν μαζί μέχρι σήμερα. Πλέον το 12ο Δημοτικό θα έχει το δικό του χώρο. Όσον αφορά τα δυο νέα νηπιαγωγεία θα στεγάσουν και νηπιαγωγεία που μέχρι τώρα στεγάζονται σε λυόμενες  κατασκευές.

Στόχος μας είναι να μην στεγάζεται κανένα νηπιαγωγείο στο Δήμο Τρίπολης σε λυόμενες κατασκευές.

Αξίζει επίσης  να τονίσω ότι με τον Δήμαρχο αποφασίσαμε από κοινού να πιέσουμε τους αναδόχους να χρησιμοποιήσουν εργατικό δυναμικό και υλικά από την πόλη μας. Τα σχολεία έχουν συνολικό κόστος 5 εκ ευρώ , οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι τα χρήματα αυτά να μείνουν στον τόπο μας .»

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη