Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για την καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών στην Τεγέα και στο Κορύθιο, από την πιο έντονη χαλαζόπτωση


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη όταν ενημερώθηκε την καταστροφή που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες στην Τεγέα και στο Κορύθιο,  από την πιο έντονη χαλαζόπτωση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης πήγε επί τόπου στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ παράλληλα και ο Αντιδήμαρχος Τεγέας Σταύρος Κουκάκης και ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Παπαδημητρίου περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, είδαν από κοντά την ολοκληρωτική καταστροφή καλλιεργειών από το χαλάζι και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αγρότες και παραγωγούς της Τεγέας.

 Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του ΕΛΓΑ, αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών που είδαν μέσα σε λίγη ώρα τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις πληγείσες περιοχές, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: " Η καταστροφή σε ορισμένες περιοχές του Δήμου είναι ολοκληρωτική, εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών για να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

 Έχουμε ήδη κινητοποιηθεί σαν Δήμος και έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να προωθηθούν σύντομα οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών. Παράλληλα το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου είναι στη διάθεση των αγροτών για οποιαδήποτε βοήθεια ή υποστήριξη.

Η χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου ήταν πρωτόγνωρη και καταστροφική. Πιστεύουμε ότι με τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Τρίπολης αλλά και με τη συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών θα  βοηθήσουμε ουσιαστικά και κυρίως γρήγορα τους αγρότες του Δήμου μας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση και έχουν  ανάγκη για άμεση βοήθεια και στήριξη.

Να είναι όλοι σίγουροι ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη