Ο Σούρλας τα λέει! Τον ακούει όμως κανείς!

Τρείς- τέσσερες φορές, έχει τύχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, νʼ ακούσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας, το κο Σούρλα να μιλάει για το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, μέσω του λαθρεμπορίου των πετρελαιοειδών,αλλά και των πλαστών τιμολογίων.
Μάλιστα έχει αναπτύξει το θέμα, τόσο αναλυτικά και με συγκεκριμένα παραδείγματα, που όταν τον ακούει κανείς, τον πιάνει ανατριχίλα.
Ο κος Σούρλας, σε στιγμές ειλικρινούς εξομολόγησης, δηλώνει απερίφραστα ότι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί και οι λαθρέμποροι κάνουν κανονικό πάρτι!!! Όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα είπε, ότι με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και υπολογισμούς, η φοροδιαφυγή από αυτές τις δύο πηγές, ανέρχεται στο ύψος των 4,5 δις Ευρώ!!! 2,5 δις από το λαθρεμπόριο των πετρελαιοειδών και 2 δις από τα πλαστά τιμολόγια.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι, ότι κανένας από το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν έχει βγει δημόσια να πάρει θέση επί του θέματος, αλλά και κανένας παράγοντας της τρικομματικής κυβέρνησης, δεν μπήκε στο κόπο να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, που είναι στην ουσία καταγγελίες του κου Σούρλα!
Το θέμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις,όταν ξέρουμε ότι ο κος Σούρλας δεν είναι όποιος κιʼ όποιος!
Είναι στέλεχος της Ν.Δ (πρώην βουλευτής της και επανειλημμένα υπουργός σε κυβερνήσεις της) και διορίστηκε στη θέση αυτή, καθʼ υπόδειξη του ίδιου του Σαμαρά και όπως έχει υποστηρίξει ο ίδιος ο κος Σούρλας, αποδέχθηκε το διορισμό αυτό, αφού πρώτα συζητήσανε οι δυο τους και συμφωνήσανε στην ειλικρινή διάθεση και απρόσκοπτη προσπάθεια, που θα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, για την καταπολέμηση της πληγής αυτής, που όπως αναγνωρίσανε στην συζήτηση που κάνανε, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, με τις γνωστές επιπτώσεις στην Εθνική μας οικονομία!!!
Μετά από λίγο σχετικά καιρό, ο κος Σούρλας, καταγγέλλει δημόσια, ότι δεν υπάρχει βούληση από τη πλευρά της κυβέρνησης, γιατί όπως είπε: όπου υπάρχει βούληση δεν υπάρχει παρανομία και όπου υπάρχει παρανομία δεν υπάρχει βούληση!!!
- Τι έχουν να μας πουν, ύστερα από όλα αυτά οι κύριοι αρμόδιοι και οι κύριοι υπεύθυνοι;;;;
- Τι έχει να μας πει, προσωπικά ο κος πρωθυπουργός;;;
- Τι έχουν να μας πουν, οι κυβερνητικοί εταίροι;;;
Δυστυχώς μας είπαν και μάλιστα πάρα πολλά!!!
- Μας είπαν και μας λένε καθημερινά ότι: Οι χώροι αυτοί της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής είναι οι χώροι, όπου χορεύουν « τσάμικο» σε καθημερινή βάση, τʼ αφεντικά μας, τα στηρίγματά μας,οι ευεργέτες μας!!!
- Είναι το «άβατο» της πολιτικής μας, γιατί μας το απαγορεύει το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας!!!
- Είναι αυτοί,που μας λέγανε και μας λένε στʼ αυτί, τι επί πλέον να βάλουμε μέσα στα μνημόνια,προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους!!!
- Είναι όλοι αυτοί, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά!!! Που μας συμβουλεύουν και τους συμβουλευόμαστε!!!
- Είναι οι «νταβατζίδες» της πολιτικής, όπως τους αποκάλεσε, αν θυμάστε ο Καραμανλής!!!
- Είναι το σινάφι μας!!! Οι κολλητοί μας!!! Τι άλλο θέλετε να σας πούμε;;;;
- Ο Σούρλας, ο καημένος, ο αφελής! Μας πίστεψε! Ποιος του φταίει;;; Ας πρόσεχε!!!
Βλέποντας λοιπόν, τα κυκλώματα των«νταβατζίδων» τη κατάσταση αυτή, να μιλάει δηλαδή ο Σούρλας, παραπάνω απʼ όσο χρειάζεται, για να γίνουν πιο συγκεκριμένοι, αφήνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, στείλανε στο γραφείο του, ένα μικρό δωράκι!!!
Βγαίνει την άλλη μέρα στα κανάλια ο κος Σούρλας, καψαλισμένος και καβουρδισμένος, με ανακατωμένα τα μαλλιά και έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του τη τρομάρα που πείρε, από το δωράκι που του στείλανε και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο!!!
- Δεν θα τους περάσει! Σε λάθος διεύθυνση στείλανε το δώρο τους! Θα συνεχίσω αταλάντευτα το έργο μου και την αποστολή μου!!!
Είναι βλέπετε «καραγκούνης» στη καταγωγή!Με κύριο χαρακτηριστικό, της υπερήφανης αυτής καταγωγής, η ξεροκεφαλιά και η επιμονή σε ότι έχουν βάλει σκοπό στη ζωή τους!!!
Να δούμε στη συνέχεια! Θα του στείλουν άραγε και κανένα ακόμη δωράκι;;;;
Εν τω μεταξύ, η θρασύτητα εκείνου του εκπροσώπου (το ποιους εκπροσωπεί τελικά, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα) δεν έχει όρια!
Με περίσσιο θράσος, βγαίνει στα κανάλια και ρωτάει, με ένα περίεργο ύφος (αυτό ας το χαρακτηρίσει ο καθένας μας) , που θα βρει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα, για να εφαρμόσει όλα εκείνα που εξήγγειλε στην Δραπετσώνα, για τους φτωχούς Έλληνες!!!
- Ας βάλει νʼ ακούσει με την ησυχία του και με προσοχή, όλα εκείνα που καταγγέλλει κάθε τόσο ο Σούρλας!!! Του απάντησε, με κατανόηση για το ακαταλόγιστό του, ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
- Τώρα! Ύστερα απʼ όλα αυτά! Είμαι περίεργος να δω! Τι δώρο θα στείλουντα κυκλώματα της φοροδιαφυγής και πάλι στο καημένο, τον κο Σούρλα!
- Φοβάμαι και δεν το εύχομαι, μήπως το δώρο τους τούτη τη φορά, θα είναι τόσο ακριβό, όσο εκείνο που στείλανε πριν από χρόνια τα κυκλώματα, στον Πρόεδρο του ταμείου εξυγίανσης των ασφαλιστικών εταιρειών, στον κο Σωτηρόπουλο!
- Όμως ξέρω και από την άλλη μεριά, ότι ο «Βλάχος» και ο «Καραγκούνης» κότσος όπως ο «Πόντιος» δεν πιάνεται!!!
- Γνωρίζω επίσης, ότι τέλος σʼ αυτή την υπόθεση της διαπλοκής, των εκβιασμών, του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών και των αντιποίνων, μόνο ο κυρίαρχος λαός μπορεί να βάλει!!!

Τρίπολη 5-6-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας
www.tasospapazax.blogspot.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη