Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Μεγάλη κατάκτηση της ψυχιατρικής αντιμεταρρύθμισης η θεμελίωση της νέας Ψυχιατρικής πτέρυγας.

Μεγάλη κατάκτηση χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στη νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του «γιατί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ή αντιμεταρρύθμιση όπως θα ταίριαζε καλύτερα, ενσωματώνει αυτές τις δομές των ψυχιατρικών κλινικών εντός των γενικών νοσοκομείων, υπακούοντας στη σύγχρονη επιστημονική αντίληψη για τις ψυχικές παθήσεις».
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη στάση όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου σχετικά με την κατασκευή της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο κατά την παραλαβή του ήταν εντελώς στάσιμο χωρίς προοπτική βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας. «Αντίθετα, αυτή τη στιγμή, τρέχει με μεγαλύτερες προοπτικές, δεδομένης της υπερδέσμευσης πόρων που έχει επιτευχθεί».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύνολο των έργων που επιτελούνται στο επίπεδο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και την ένταξη στο τρέχων ΕΣΠΑ για τις όλες τις δομές υγείας που υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Ήδη εκτελείται το έργο του ιατροεπιστημονικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενώ οριστικοποιείται η μελέτη για την καθ’ ύψος επέκτασή του, ανέφερε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι εκτελούνται εξίσου σημαντικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΠΕΠ για την Υγεία, όπως οι 19 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Κόρινθο, αλλά και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του να μεταφερθεί η αρμοδιότητα ευθύνης των υγειονομικών μονάδων στις Περιφέρειες, ενώ το Υπουργείο να διατηρήσει τον εποπτικό του ρόλο, όπως προβλεπόταν αρχικά από τον Καλλικράτη. «Οι Περιφέρειες μπορούν με ορθή διαχείριση να καταρτίσουν το στρατηγικό χάρτη των υγειονομικών υπηρεσιών, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας και διαβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης.  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη