Πέτρος Τατούλης: «Πύλη στο δικό τους Μύθο» η Πελοπόννησος για το Βρετανό Τουρίστα‏


«Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ανεξάντλητης ομορφιάς προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας πληθώρα επιλογών στον ταξιδιώτη, από οικογενειακές διακοπές, extreme και ασφαλείς δραστηριότητες, μέχρι και υψηλές γαστρονομικές προτάσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας κατά την παρουσία του στο Λονδίνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου το χρονικό διάστημα 3 και 4 Ιουνίου 2013.

Κάλεσμα στους Βρετανούς τουρίστες να εξερευνήσουν την Πελοπόννησο ως την «πύλη στο δικό τους μύθο» απήυθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην επιφανή ακαδημαϊκό των Κλασσικών Σπουδών, πολυβραβευμένη συγγραφέα και δημοφιλή παρουσιάστρια του BBC κα Bettany Hughes, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δυναμική που παρουσιάζουν οι εξαιρετικού κάλλους προορισμοί τους οποίους διαθέτει και τους οποίους γνωρίζει, εφόσον την έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν.

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Τατούλης και στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Μεγάλης Βρετανίας Travel Weekly, στη δημοσιογράφο και αρχισυντάκτριά του κα Julliet Dennis, όπου αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών που ήδη έχει γίνει και η οποία συνεχίζεται με αμείωτη δυναμική. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί με το Λονδίνο με την εταιρεία low cost Easy Jet, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προορισμοί που εξυπηρετούνται, αλλά και για την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό.

Στόχος της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η δημιουργία πρόσθετων υποδομών που θα προσελκύσουν νέο τουρισμό στην Πελοπόννησο, όπως τα καταδυτικά πάρκα με κύρια κατεύθυνση τον οικογενειακό καταδυτικό τουρισμό, αλλά και τα αρχαιολογικά καταδυτικά πάρκα. Πέραν αυτού η Πελοπόννησος μπορεί να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στον επισκέπτη της, όπως το rafting, καθώς διαθέτει ποτάμια εξαιρετικού κάλλους, ορεινούς όγκους με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και μεγάλο υψόμετρο, αλλά και εντυπωσιακές ακτογραμμές με μήκος πάνω από 175 χιλιόμετρα.

Για πρώτη φορά οργανώνεται η παρουσία μας στην Αγγλική αγορά, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και σημείωσε την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την πληθώρα των επιλογών του επισκέπτη.

Η κα Dennis δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη «Μυθική Πελοπόννησο» και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εξωστρέφεια που επιδεικνύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της στην Αγγλική αγορά, η οποία διαχρονικά ενδιαφέρεται για διακοπές στην Πελοπόννησο.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, έχουν προγραμματιστεί ταξίδια εξοικείωσης περίπου 30 δημοσιογράφων, εκπροσώπων των μεγαλύτερων βρετανικών μέσων, οι οποίοι θα καταγράψουν τις εμπειρίες, που μπορεί να βιώσει κανείς στους προορισμούς της Περιφέρειας, και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προβολή της Πελοποννήσου στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της προσπάθειας για αύξηση της τουριστικής κίνησης, υπάρχει πλέον ικανοποιητική ροή πλούσιου ενημερωτικού υλικού και πληροφοριών για τους προορισμούς της Περιφέρειας προς τα μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.     

 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη