Oι επιτυχημένες δράσεις του Δήμου Τρίπολης για τις Ημέρες Ενέργειας (Energy Days)


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με αφορμή  τη Διοργάνωση Ημερών Ενέργειας (Energy Days) που πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσχώρησης του Δήμου Τρίπολης στο Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors), την κυριότερη ευρωπαϊκή εθελοντική πρωτοβουλία πόλεων της Ευρώπης που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, επεσήμανε:

 « Ο Δήμος Τρίπολης με στόχο την αφύπνιση και κινητοποίηση των δημοτών σε δράσεις που σχετίζονται με την παραγωγή και χρήση ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις.

Αρχικά διεξήχθη ένας διαγωνισμός ζωγραφικής μεταξύ μαθητών δημοτικών σχολείων με θέμα ¨ «Ζωγραφίζω τι κάνουμε στην πόλη μας για να καθαρίσουμε τον ουρανό της» και με βραβείο από το  Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος το οποίο και θα παρουσιάσει, στην ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες τις καλύτερες ζωγραφιές από όλη την Ελλάδα , στις 24 Ιουνίου 2013.

 

  Μια ακόμη δράση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διοργάνωσης Ημερών Ενέργειας είναι η  εκπαιδευτική επίσκεψη σε αιολικό πάρκο της Δ.Ε. Σκιρίτιδας του Δήμου Τρίπολης μαθητών τριών δημοτικών σχολείων ( 1ο,2ο και 7ο) Συγκεκριμένα η πρόσκληση αυτή αφορούσε συγκεκριμένα τμήματα τάξεων (περιβαλλοντικές ομάδες) που είχαν συσταθεί στα πλαίσια υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων, για την εξέταση περιβαλλοντικών και ενεργειακών θεμάτων και εκπόνηση σχετικών εργασιών. Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιλάμβανε  τόσο ενημέρωση όσο και ξενάγηση στους χώρους μέσα από μελέτες περιπτώσεων στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.»

 

Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν διαφημιστικά μπλουζάκια από το Δήμο Τρίπολης σε όλους τους μαθητές. Εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης ήταν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Κοσκινάς καθώς  και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου Βιβή Λυμπέρη οι οποίοι  και συμμετείχαν τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ξενάγηση των μαθητών.

 

 

 

 Οι δράσεις του Δήμου Τρίπολης για τις Ημέρες Ενέργειας ολοκληρώνονται σήμερα , Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 . Για μια (1) ώρα, από 21:30 – 22:30, σβήσιμο των φώτων στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Άρεως, Πλατεία Πετρινού και πεζοδρόμους Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη