Παράσταση Καλά Ξεμπερδέματα 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ‏


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου την παράσταση “Καλά Ξεμπερδέματα” στις 9 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. με γενική είσοδο 5.

 

Η παράσταση αποτελείται από συρραφή πέντε κωμικών διηγημάτων του 'Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ και συγκεκριμένα των: «Μια φοβερή νύχτα», «Καλά ξεμπερδέματα», «Ο επισκέπτης», «Ούτε στάλα βότκα» και «Η ζωή είναι όμορφη» και διαρκεί 50’. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Θρασυβουλίδη, Πηνελόπη Τσούτσουβα και Μιχάλης Φραγκιαδάκης, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί τη σκηνοθεσία, σκηνογραφία και μουσική επένδυση της παράστασης και επίσης χειρίζονται επί σκηνής φώτα και ήχο.

 

Εκείνο που μας ενθουσίασε περισσότερο στις συγκεκριμένες ιστορίες, είναι ο τρόπος που ο συγγραφέας καταφέρνει να αιχμαλωτίσει στιγμιότυπα και καθημερινές ανθρώπινες συμπεριφορές με πολύ χιούμορ και ακρίβεια. Ακόμα κι όταν πραγματεύεται την ιστορία ενός ανθρώπου που, γυρνώντας σπίτι του, βρίσκει ένα φέρετρο. Ακόμα κι όταν βάζει ένα μισότρελο, μισομεθυσμένο παπά να μνημονεύει ζωντανούς και πεθαμένους. Όταν σε ένα μνημόσυνο χωρίς αλκοόλ με κάποιο μαγικό τρόπο βγαίνουν όλοι μεθυσμένοι. Όταν δημιουργεί τον πιο κουραστικό επισκέπτη και εφευρίσκει παράλληλα το μοναδικό τρόπο για να τον διώξεις. Ακόμα και όταν σου δίνει συμβουλές πώς να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή...

 

Η παράσταση αποτελεί μία παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στα πλαίσια της «Άγονης Γραμμής». Η «Άγονη Γραμμή» είναι μία προσπάθεια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να πάει το θέατρο σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις. Στα 6 χρόνια λειτουργίας της έχει δώσει πάνω από 100 παραστάσεις σε χωριά της Δυτικής Μακεδονίας σε μη θεατρικούς χώρους, σε καφενεία και αίθουσες σχολείων, οπουδήποτε, ταξιδεύοντας σε μέρη όπου θεατρικά δεν είναι εύκολα επισκέψιμα.

Η φετινή παράσταση ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στη Δυτική Μακεδονία έδωσε 13 παραστάσεις σε χωριά και 3 στην πόλη της Κοζάνης. Συνεχίζοντας, τα Καλά Ξεμπερδέματα πήραν μέρος στο Bob Theatre Festival το Μάιο στην Αθήνα και φιλοξενήθηκαν για 5 παραστάσεις ακόμα στο Λύχνο Τέχνης και Πολιτισμού στο Γκάζι από τις 22 έως τις 26 Μαΐου.

Μέσα στον Ιούλιο, τα Καλά Ξεμπερδέματα πήραν μέρος στο 10ήμερο Τέχνης και Πολιτισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής και έδωσαν 8 παραστάσεις σε χωριά της Σητείας και του Ρεθύμνου.

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε το οδοιπορικό μας στη σελίδα: www.facebook.com/KalaKsemperdemata

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη