Πέτρος Τατούλης: Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης της παράκαμψης της Σπάρτης‏


Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο και ειδικότερα για τη Λακωνία, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Σπάρτης, Τμήμα Σκούρα-Πυρί, και μεγάλη στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.

«Εξυγιάναμε, ωριμάσαμε και αξιολογήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο το παραλάβαμε με πολλά προβλήματα και η ένταξη του υπολειπόμενου φυσικού αντικειμένου στο ΕΣΠΑ είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, θα άρει τον «αποκλεισμό» της Νότιας Λακωνίας.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Βουτιάνων, καθώς και ότι, όταν η Ολυμπία Οδός υλοποιηθεί στο σύνολό της, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, η χρηματοδότηση του οποίου με ποσό 450 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατά παρέκκλιση εξασφαλιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, θα καταστήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου την πιο άρτια περιφέρεια στο επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη