Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Αρκαδίας πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με θέμα:« Διαθεσιμότητα – Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων»



Ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δήλωσε:




« Ο Δήμος Τρίπολης είναι αντίθετος στο μέτρο περί διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων καθώς για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσης του Δημοσίου Τομέα καταβάλλοντας πολλαπλάσια μεγαλύτερο τίμημα από κάθε άλλο φορέα.




Δεν υπάρχει αντίρρηση για την κινητικότητα προκειμένου να γίνει εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού , πιστεύω όμως ότι οι δεσμεύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι από 75.000 ευρώ , σε 70.000 ευρώ , μπορούσε να επιτευχθεί απλά και μόνο με τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων.




Δυστυχώς όμως πλήττονται κλάδοι που είναι απολύτως χρήσιμοι και για οικονομικούς λόγους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι σχολικοί φύλακες ενώ επιτελούν σημαντικό έργο , προστατεύοντας τις κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις και τα παιδιά μας τίθενται αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς να έχει προκαθορισθεί και διευθετηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες τους.




Η Δημοτική Αστυνομία είναι ο κύριος μηχανισμός που φέρνει έσοδα από έλεγχο παραβατικής συμπεριφοράς , χρήσης κοινόχρηστων χώρων, λαϊκών αγορών , ελεγχόμενης στάθμευσης κλπ.




Το μέτρο της οριζόντιας διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων πρέπει να επανεξεταστεί.




Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει τον αγώνα τόσο των σχολικών φυλάκων όσο και των δημοτικών αστυνομικών και γενικά των δημοτικών υπαλλήλων και τάσσεται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας πριν την αξιολόγηση των δομών του Δημόσιου Τομέα»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη