Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Βασιλείου στο Ξηροκάμπι Λακωνίας‏


Τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Άγιος Βασίλειος, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προκειμένου να ενημερωθεί αυτοπροσώπως για τα πρόσφατα ευρήματα, από τις αρχαιολόγους και υπεύθυνες της ανασκαφής κ.κ. Βασιλογάμβρου και Βουτσάκη.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Πουλοκέφαλο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Ηλία Στρατηγάκο και Σπύρο Φλώρο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Σταματάκο, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα ευρήματα και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έχει ήδη αποδείξει, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες αυτές και το ίδιο θα κάνει και σε αυτή την περίπτωση, ενισχύοντας το ανασκαφικό έργο στο μέτρο του εφικτού».

«Η Πελοπόννησος συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τον πλούτο που βρίσκεται στο έδαφός της, γι’ αυτό ευθύνη μας είναι όχι μόνο να διασφαλίσουμε αυτό το πολιτιστικό της απόθεμα και να το αναδείξουμε, αλλά να δημιουργήσουμε ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής του» τόνισε ο κ. Τατούλης.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη