Πέτρος Τατούλης, «Οι οριζόντιες λύσεις βαθαίνουν την κρίση»


Την έντονη αγωνία του, αλλά και τη βαθιά του πεποίθηση, ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση δεν θα δώσουν λύση στην κρίση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποφάσεις που λαμβάνονται κάτω από πίεση, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου ώριμης αντιμετώπισης της κρίσης επιδεινώνουν το πρόβλημα». 

 

Απαντώντας στους έντονους προβληματισμούς των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι ο τομέας της παιδείας αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των Περιφερειών και Κυβέρνησης, καθώς η αρμοδιότητα της δια βίου μάθησης, αν και θα έπρεπε σύμφωνα με τον Καλλικράτη να μεταβιβαστεί στις αιρετές Περιφέρειες, παραμένει στην κεντρική κυβέρνηση, όπως άλλωστε συνέβη και με την αρμοδιότητα της υγείας.

 

Συγκεκριμένα για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τη μεταφορά της ευθύνης της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προτίθεται να καλύψει το κόστος για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

 

«Οι οριζόντιες λύσεις δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα βαθαίνουν την κρίση» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας το φόβο ότι θα ακολουθήσουν ακόμα πιο επώδυνες εξελίξεις.         

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη