ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΡΚΑΣ

Ένας ταλαντούχος και διάσημος αρκάς είναι ο Κωνσταντίνος Μενούνος. Καθηγητής χορού, χορογράφος και χορευτής latin ballroom χορών.

Ο Κωνσταντίνος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο "Βόλτα στην Τρίπολη" για να τον γνωρίσουμε καλύτερα:



Κωνσταντίνε απο που κατάγεσαι? Απο που απο την Αρκαδια?

Η καταγωγή μου είναι από τον Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα από τον Άκοβο για το οποίο είμαι περήφανος που κατάγομαι από αυτό το ηρωικό μέρος της Μεγαλοπόλεως(πρώην δήμου Φαλαισίας)


 Τι εχεις σπουδασει;

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά. Για το χορό είχα μεγάλη αγάπη από παιδί και χόρευα από μικρός ερασιτεχνικά χωρίς να μπορούσα να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα το έκανα και επαγγελματικά σπουδάζοντας και χορό.


Εχεις λάβει μέρος σε διαγωνισμους χορου?

Ναι πολλές φορές και με αρκετές διακρίσεις,όπως ειναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού «Ακρόπολις» Επίσης στο International Dance Teacher’s Association»IDTA Greek Area» και Athens DanceSport Open Festival
 Τι ειδη χορού διδάσκεις?

Είμαι κάτοχος διπλώματος και καθηγητής σε λάτιν και Ballroom χορούς. Επίσης σε ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Εννοείται όμως ότι γνωρίζω και τις βασικές αρχές από όλους τους υπόλοιπους χορούς και ας μη έχω πάρει ακόμα τα διπλώματα που θα το πιστοποιούν επίσημα. Κάθε καθηγητής πρέπει να έχει γνώσεις όλων των χορών, ασχέτως διπλωμάτων που κατέχει. Σίγουρα θα του χρειαστεί κάποια στιγμή να διδάξει και κάτι πέρα από αυτό που είναι εξειδικευμένος

 Πως βλέπεις τα χορευτικά σοου? Πιστεύεις ότι αν δεν ήταν αυτά θα υπήρχε τέτοια ενδιαφέρον στον χορό από τον κόσμο?

Θεωρώ ότι είναι σε αρκετά καλό επίπεδο,θέλει όμως λίγο περισσότερη δουλεία σε μερικά πράγματα όσον αφορά την οργάνωση κατά την γνώμη μου.Σαφώς και το ενδιαφέρον του κόσμου για τον χορό έχει γίνει μεγαλύτερο από ότι πρίν γιατί μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο προβολής και διαφήμισης.Βέβαια σε γενικές γραμμές ο κόσμος περίπου παραμένει ο ίδιος δεν θα έλεγα ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ λόγω προβολής των τηλεοπτικών show απλά τουλάχιστον διατηρούν το ενδιαφέρον του κοινού ώστε να μπορεί να συνεχίζει κάποιος τον χορό που τουλάχιστον έχει ξεκινήσει ήδη.


 Γυμνάζει ο χορός? ποιο είδος γυμνάζει το σώμα περισσότερο?

Ο χορός έχει την ιδιότητα με την κίνηση του σώματος να αυξάνει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και να συμβάλλει στην απώλεια των κιλών.Όσοι πιστεύουν ότι τα γυμναστήρια δεν τους ταιριάζουν, να ξέρουν λοιπόν ότι όλα τα είδη χορού είναι η ιδανική λύση να γυμναστούν και να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

 Με την Maria Menounos εχεις κάποια συγγένεια?

Ναι,είμαστε ξαδέρφια.Την αγάπω πολύ και είμαι περήφανος που και στο εξωτερικό μιλάει συνεχώς για τους συγγενείς της που είναι εδώ στην Ελλάδα καθώς και για τον τόπο καταγώγη της και τον Άκοβο!

Αυτη τι στιγμή τι κάνεις επαγγελματικα?


Μόλις τελείωσα από κάποιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις που συμμετείχα στο Hellenic Cosmos Cultural Centre με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και γι αυτό θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο για την στήριξη τους όσο και για την μεγάλη συμμετοχή τους στην πολύ καλή προσπάθεια που έγινε από όλους τους χορευτές-τριες.Επίσης κάνω παρουσιάσεις των δουλειών μου σε latin event που προγραμματίζω σε διάφορα μαγαζιά του Πειραια και Αθήνας όπως κάθε Τεταρτη βρίσκομαι στο 41 Street Ymittos στην οδό ''Α. ΛΕΝΤΑΚΗ 41'' ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! και μια φορά τον μήνα στο Bar/Cafe e11even Μικρολίμανο, Πειραιάς.Όπου μπορούν όλοι οι φίλοι μου να έρθουνε και να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα χορεύοντας σε latin ρυθμούς.Όπως επίσης είμαι σε συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες μαγαζιών και ξενοδοχείων έκτος Αθήνας για την προβόλη και παρουσίαση της δουλείας μου.Τέλος διδάσκω ακόμη μέχρι και τέλος του μήνα στην σχόλη την οποία βρίσκομαι.

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητιέται πολύ ότι θα σου πήγαινε ο ρόλος της παρουσίασης μιάς εκπομπής που θα είχε θέμα τον χορό Θα σκεφτόσουν να συμμετέχεις μόνιμα σε κάποιο τηλεοπτικό project που θα είχε να κάνει με θέμα τον χορό;

Το concept μιας τηλεοπτικής παραγωγής, όποιο και να ναι, απαιτεί γνώσεις πάνω στο αντικείμενο,συνέπεια και πολλές πολλές ώρες δουλειάς.Αυτά τα προτερήματα πιστεύω ότι τα διαθέτω και γι’αυτό ίσως θα ήμουν ο ιδανικός για το οποιοδήποτε τηλεοπτικό concept, που θα είχε όμως πάντα, σχέση με το χορό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη