ΜΠΟΥΚΛΗΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


                                                                        Καλαμάτα, 08/07/2013

 

 

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας αναφερθήκαμε στα παρακάτω καίρια θέματα:

 

  • Πρέπει να γίνει μία ενδελεχής αυτοκριτική και ανασκόπηση του παραγόμενου έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ειδική συνεδρίαση και προγραμματισμός έργου με διαβούλευση. Δεν είναι όλα θετικά, ούτε είναι όλα αρνητικά. Πρέπει να βασισθούμε στα θετικά και να υπερνικήσουμε τα αρνητικά.
  • Η ανεργία μπορεί να «πολεμηθεί» και μέσω της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (αυτό συζητήθηκε και πρόσφατα μεταξύ του Λ.Μπούκλη και του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου). Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και σήμερα αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα.
  •  Σχετικά με την διαχείριση στερεών αποβλήτων πρέπει να λυθεί το διαχρονικό πρόβλημα μετά και το φιάσκο των δεματοποιητών. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση και να αποφύγουμε να δεσμευθεί η Περιφέρεια για εγγυημένες ποσότητες στους υποψήφιους αναδόχους για τα επόμενα 25 χρόνια. Πρέπει να τηρηθεί και ο ΠΕΣΔΑ και η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία που έθεταν από το 2011 και συνεχίζουν να θέτουν συγκεκριμένους στόχους ανακύκλωσης – κομποστοποίησης για τα επόμενα χρόνια.
  • Στον τουρισμό πρέπει να δοθεί έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό και στην παράλληλη στήριξη τοπικών κοινωνικών-συνεταριστικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη μέσω allinclusive μοντέλων αποτελούν επιλογές χωρίς ιδιαίτερο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική οικονομία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί και το Πελοποννησιακό «καλάθι αγροτικών προϊόντων».
  • Στο θέμα της ΕΡΤ  ο Λ.Μπούκλης ανέφερε ότι πρώτη φορά είδαμε σε διεθνές επίπεδο να κλείνει κρατική τηλεόραση με τέτοιο τρόπο, που σίγουρα δεν τιμά την Ελληνική Κυβέρνηση, Η ΕΡΤ θέλει αναδιάρθρωση και αξιοκρατία, και λύσεις σε προβλήματα που η ίδια κομματοκρατία δημιούργησε και όλοι συμφωνούμε σε αυτό, αλλά το κατέβασμα των διακοπτών και στην Αγία Παρασκευή αλλά και τοπικά στην Καλαμάτα μας θλίβουν. Για την Χρυσή Αυγή τόνισε ότι ελπίζει μέσα σε τρία χρόνια με την είσοδο νέων πολιτικών, με τεχνοκρατικά στοιχεία και ταυτόχρονα με κοινωνικές ευαισθησίες, που θα θελήσουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο μας, να αποδυναμωθεί η πολιτική της δύναμη. Ως Οικολόγοι είμαστε ενάντια στην βία από όπου και εάν προέρχεται και προτάσσουμε θέματα πολιτικού ήθους. Το γεγονός της μη συζήτησης του θέματος του Φεστιβάλ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, δείχνει έντονα τον πολιτικό καιροσκοπισμό που ανθεί και σήμερα καθώς τα κόμματα μετρούν τα πολιτικά κουκιά και κρύβονται.
  • Στο θέμα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε ότι βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας, εκ της θέσεως του Γραμματέα, θα ζητά πλέον ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε προς συζήτηση θέμα.
  • Για την Δημόσια Υγεία έκανε ειδική μνεία για αναμονή στοιχείων από τις Περιφερειακές Ενότητες σε θέματα ελέγχων ποιότητας νερού και τροφίμων. Πρέπει και σε αυτό το κρίσιμο θέμα να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να βρούμε τρόπους βελτίωσης.
  • Επιπρόσθετα επισήμανε ότι στο θέμα καταπολέμησης κουνουπιών η έναρξη δράσεων ήταν εφέτος (2013) καθυστερημένη χρονικά.
  • Στο θέμα του Προαστιακού Λουτρακίου, ζήτησε να υλοποιηθεί το καθολικό αίτημα των κατοίκων για άμεση ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ.
  • Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο συνέδριο των Οικολόγων – Πράσινων, σημείωσε ότι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του άφησε έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο την κομματική του ταυτότητα, παραμένοντας όμως ενεργό μέλος του κόμματος. Οι Πράσινες ιδέες πρέπει να γίνουν πράξη και στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι το Πράσινο Κίνημα όπως και στην Ευρώπη πρέπει και εδώ να βρει την θέση που πολιτικά και κοινωνικά του αξίζει.

 

 

 

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφ.Σύμβουλος

Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου

 

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

κιν. 6944764651

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη