ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Εργασίες από τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης κ. Ζαφείρης Μπισιούλης  δήλωσε:

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014.

Ως γνωστό οι Δήμοι με το πρόγραμμα ΄΄ Καλλικράτης’’ έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, τα έξοδα συντήρησης των κτιρίων και των εγκαταστάσεών τους και τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων.

Ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης θα ήθελα να παρουσιάσω ορισμένα στοιχεία στους συνδημότες μας και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία μέσω της Αρκαδική τηλεόρασης.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο της σχολικής επιτροπής και του Δήμου γενικότερα καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των μεγάλων περικοπών που έχουν γίνει στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων γενικά.

Έτσι λοιπόν τα χρήματα που διατίθενται για τα σχολεία είναι πολύ λιγότερα απ΄ όσα απαιτούνται για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους.

Για ν’ αντιμετωπίσουμε λοιπόν αυτό το πρόβλημα προσπαθούμε με σωστό προγραμματισμό, με οικονομία, με αποφυγή υπερβολών, αλλά και με τη διαρκή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τα σχολικά συμβούλια, τη Διεύθυνση Δ/θμιας και την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και /Δθμιας  εκπαίδευσης, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και τούτο γιατί η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η σωστή λειτουργία των σχολείων και η βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των μαθητών, των καθηγητών και του λοιπού σχολείου, -διοικητικού και βοηθητικού- και των συνδημοτών μας γενικότερα.

Εν όψει λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς έχουμε εργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για ν’ αντιμετωπίσουμε τις βασικές ανάγκες των σχολικών μονάδων ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Έτσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, αντιμετωπίσαμε διάφορες βλάβες σε ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και στην κεντρική θέρμανση.

Επίσης με τα συνεργεία του Δήμου έχουμε καθαρίσει σε αρκετά σχολεία και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε τα προαύλια των σχολείων από χόρτα, άγριους θάμνους και σκουπίδια.

Ειδικότερα τώρα, στις σχολικές μονάδες έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν οι πιο κάτω εργασίες.

Στο Λύκειο Τεγέας, συντήρηση της σκεπής και αντικατάσταση των κεραμιδιών, καθώς και αλλαγή των παραθύρων στις αίθουσες διδασκαλίας με καινούργια, που να εξασφαλίζουν θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Επίσης στο Γυμνάσιο Τεγέας θα γίνει αλλαγή των παραθύρων σε ορισμένες αίθουσες και επισκευή στη σκεπή του.

Στο ειδικό σχολείο στο Κάψια τις προσεχείς ημέρες θα γίνει βαφή σε τέσσερις αίθουσες και εξωτερική βαφή του σχολείου.

Στο συγκρότημα 1ου Γυμνασίου – Λυκείου έγινε επισκευή στα επιχρίσματα μέρους της πρόσοψης του διδακτηρίου και βαφή αυτού.

Στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο που λειτουργεί και ως βαθμολογικό κέντρο έγινε βελτίωση στην υλικοτεχνική υποδομή του για την καλύτερη λειτουργία  του.

Στο 4ο Λύκειο έγιναν σιδηρά προστατευτικά κιγκλιδώματα σε τέσσερις αίθουσες.

Στα τεχνικά σχολεία και ειδικά στα εργαστήρια έγιναν σιδηρά προστατευτικά κιγκλιδώματα στα παράθυρα των εργαστηρίων και επισκευή μιας ηλεκτρικής εξωτερικής πόρτας που δε λειτουργούσε.

Στο 2ο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου έγιναν οι πιο κάτω εργασίες:

α) Επισκευή της εξωτερικής ηλεκτρικής πόρτας του προαυλίου που δε λειτουργούσε.

β) Αλλαγή στα παράθυρα δύο αιθουσών με υαλοπίνακες θερμομονωτικούς και ηχομονωτικούς και τοποθέτηση προστατευτικών σιδηρών κιγκλιδωμάτων.

γ) Εξωτερική βαφή στο διδακτήριο του Λυκείου στα πέριξ αυτού υπόστεγα καθώς και εξωτερική βαφή στο γυμναστήριο του συγκροτήματος αυτού.

Η εργασία αυτή συνεχίζεται .

Στα σχολεία Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η μελέτη για την αντικατάσταση των τουαλετών και την περίφραξη του προαυλίου.

Τελευταία άφησα ν’ αναφέρω με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ότι το 4ο Γυμνάσιο- το πρώην πειραματικό- από αυτή τη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στο νέο κτίριο που ανήκει στο Δήμο.

Τελειώνοντας, θα ήθελα και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολικής επιτροπής να διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ακόμα πιο έντονα, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα σχολεία  θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές

Εύχομαι σε όλου τους μαθητές, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία ‘’ καλή σχολική χρονιά’’

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη