Ο εορτασμος της Αρμάτας στις Σπέτσες

Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και φέτος στις Σπέτσες στο πλαίσιο του εορτασμού της Αρμάτας από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Αρμάτα αποτελεί θεσμό όχι μόνο των Σπετσών, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Παραπέμπει στη Ναυμαχία των Σπετσών που έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου 1822. Ο Σπετσιώτης πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης αψηφώντας τον κίνδυνο έφτασε στην τουρκική ναυαρχίδα και κατάφερε να της βάλει φωτιά με αποτέλεσμα να βουλιάξει μπροστά στο λιμάνι. Η ενέργεια αυτή υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της ναυμαχίας καθώς ανάγκασε τον εχθρό σε άτακτη φυγή....
Ο εορτασμός της Αρμάτας έχει κάθε χρόνο στο επίκεντρό του την αναπαράσταση της πυρπόλυσης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η επέτειος θα γιορταστεί με πλήθος πολιτιστικών, κυρίως, εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Ο φετινός εορτασμός της Αρμάτας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, χορευτικά προγράμματα και εκθέσεις.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την αναπαράσταση της ναυμαχίας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης στο λιμάνι του νησιού εξιστορούνται τα γεγονότα της ιστορικής εκείνης ημέρας και η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική. Μετά την πυρπόλυση της ναυαρχίδας, ο ουρανός φωτίζεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα!
Επισκεφθείτε φέτος τον Σεπτέμβριο τις Σπέτσες και "ταξιδέψτε" στην ένδοξη ιστορία του νησιού απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις μοναδικές ομορφιές και τη γαστρονομία του!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη