Ταινία προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Αρκαδίας , με τίτλο «Τα προϊόντα της γης μας »


Συνεχίζονται οι δράσεις  της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τρίπολης με μια ταινία προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Αρκαδίας , με τίτλο  «Τα προϊόντα της γης μας » .

Η ταινία θα παρουσιάζεται σε  εκθέσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής. 

 

H ευαισθησία επί Δημαρχίας του Γιάννη Σμυρνιώτη για τον αγρότη της περιοχής μας και τον πρωτογενή τομέα είναι δεδομένη και αποδεικνύεται με κάθε τρόπο.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , υπεύθυνος για το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Παπαδημητρίου  δήλωσε:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας , τη σύσταση του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων που μετεφέρθηκαν στους Δήμους κάναμε το σχεδιασμό και ξεκινήσαμε την εφαρμογή δράσεων και πρωτοβουλιών τόσο για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών μας όσο και για την ενημέρωση και συμμετοχή τους στις νέες εξελίξεις και προοπτικές που διανοίγονται στον πρωτογενή παράγοντα διεθνώς.

Επί Δημαρχίας του Γιάννη Σμυρνιώτη καταβάλλετaι κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων μας  με τη μεγάλη και επιτυχημένη καμπάνια του μήλου Ντελίσιους Πιλαφά , τη δημιουργία και διανομή φυλλαδίων , τη συνδιοργάνωση με τοπικούς φορείς της περιοχής αναβαθμισμένων εορτών αφιερωμένων σε διάφορα προϊόντα , την ένταξη στο LEADER και τη συμμετοχή σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα όπως αυτή του Μεσολογγίου την επόμενη εβδομάδα , από 29 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου.

 

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας θα ξεκινήσει από τον πρωτογενή τομέα . Για το λόγο αυτό προσπαθούμε οι αγρότες μας να είναι ενημερωμένοι για νέες καλλιέργειες , νέες μεθόδους εμπορίας, συσκευασίας και προώθησης προϊόντων όπως και για ενέργειες στήριξης καλλιεργειών και προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται συζητήσεις , ημερίδες και συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις όπως αυτή του Βερολίνου στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί του τόπου μας. Παράλληλα αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη σύνταξη του καταστατικού του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελοοινικής Ζώνης.

Στις δράσεις μας εντάσσεται και η ταινία για την αγροτική παραγωγή του Δήμου Τρίπολης στην οποία παρουσιάζονται τα προϊόντα μας.

Πρόκειται για  μια  παραγωγή βασισμένη σε αντίστοιχη δουλειά που είχε γίνει από τον Καποδιστριακό Δήμο Τεγέας . Η αφήγηση έγινε αφιλοκερδώς από τη δημοσιογράφο Γιώτα Καμπισιούλη την οποία και ευχαριστούμε ενώ έχει γίνει και μεταγλώττιση στα αγγλικά.

Στην ταινία παρουσιάζονται 17 προϊόντα ή ενότητες προϊόντων του Δήμου Τρίπολης και σκοπός είναι η παρουσίαση του dvd σε εκθέσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη