ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης ‘’Μύθων Μελτέμια ‘’ του Δήμου Τρίπολης στο παράλιο Άστρος.

 

H κατασκήνωση που είναι μια πρόταση και ένας τρόπος ζωής για τα παιδιά, φιλοξένησε σε 7 κατασκηνωτικές περιόδους, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά, 700 παιδιά από το διευρυμένο Δήμο Τρίπολης. Με την πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, δόθηκε η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να κάνουν φέτος διακοπές, δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι γονείς τους.

 

Με τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης και με την καθοδήγηση των ομαδαρχών τους, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, αυξάνουν την αυτοεκτίμησή τους και την αυτογνωσία τους, αναπτύσσουν δεξιότητες αμοιβαίας  συνεργασίας  και δημιουργικής συμμετοχής και καλλιεργούν συναισθήματα ευθύνης και του σεβασμού στο περιβάλλον.


Ταυτόχρονα, μέσα από το οργανωμένο και μεθοδευμένο πρόγραμμα, το κάθε παιδί ανακάλυψε τις δυνατότητες και τα ταλέντα που κρύβει μέσα του. Εντάσσοντας τα ενδιαφέροντα  των παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, συμμετείχαν σε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, όπως η εκμάθηση κολύμβησης, τα αθλήματα παραλίας (ποδόσφαιρο και βόλεϊ στην άμμο), η καλαθοσφαίριση, η αναρρίχηση, το τραμπολίνο, το πινκ πονκ, η εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, το υπαίθριο σκάκι, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και τα εργαστήρια γνώσεων, η βραδινή διασκέδαση με εκπλήξεις  και πολλά θεματικά
party, η δημιουργία εφημερίδας, τα μαθήματα πρώτων βοηθειών, πολλά γνωστά και μη κατασκηνωτικά παιχνίδια καθώς και δύο θεατρικά δρώμενα τα οποία παρακολούθησε στην επίσκεψη του ο Δήμαρχος Τρίπολης.

 

Με γνώμονα την ασφάλεια, την άνεση, τη φροντίδα και την ψυχαγωγία ο αρχηγός , οι καθηγητές φυσικής αγωγής και οι ομαδάρχες μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό πλαισίωσαν  την οργάνωση του προγράμματος και με ιδιαίτερη προσήλωση στάθηκαν δίπλα σε κάθε παιδί όταν χρειάστηκε, βοηθώντας το να ξεπεράσει γρήγορα οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

Με το σωστό προγραμματισμό, με τον απαιτούμενο σχεδιασμό, με οργανωμένο και πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών κατασκηνωτικό πρόγραμμα και με τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης αποτελεί πλέον πρότυπο και για άλλες ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις ανά την Ελλάδα.

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στην κατασκήνωση έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε βάψιμο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αναβαθμίστηκαν οι χώροι αποθήκευσης των τροφίμων, διαχείρισης και υλικού,  οι χώροι εστίασης και τα μαγειρεία. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέοι φωτιστικοί προβολείς και αντικαταστάθηκαν παιχνίδια με νέα.

Στην κατασκήνωση υπάρχουν ακόμη 12 θάλαμοι, το αρχηγείο, το ιατρείο και δωμάτια για τη διαμονή του προσωπικού.

 

Οι εντυπώσεις των μικρών κατασκηνωτών που αποτυπώθηκαν στο ημερολόγιο της κατασκήνωσης έδειξαν ότι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι κι ενθουσιασμένοι την περίοδο διαμονής τους, έζησαν αξέχαστες στιγμές χαράς και περιπέτειας και ανανεώσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

 

Τέλος, ορισμένη ποσότητα τροφίμων και φαρμάκων παραχωρήθηκε αντίστοιχα στο κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Τρίπολης.

 

Σημείωση: Φωτογραφικό υλικό με τις κατασκηνωτικές περιόδους και τις δράσεις της κατασκήνωσης στο www.tripolis.gr







 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη